Frokost Cookies (frysevennlige)

  • 18.01.2015, 15:35

Disse er egentlig litt geniale.

Du kan fylle dem med det du vil av frukt, bær eller nøtter. Sukkerfri og fulle av fiber har du en god og lun frokost fra fryseren, inn i mikroen, på 20 sekunder.

Du trenger:

 

3 dl havregryn malt til mel med stavmikser.

1 dl havregryn.

1 dl linfrø.

1 ts bakepulver.

1/2 ts salt.

Revet sitronskall fra en sitron.

 

Bland alt det tørre.

 

Tilsett:

 

Saften fra 1/2 sitron

I most banan

1 dl sukkerfritt eplesyltetøy

3 ss olje

 

Blandes i det tørre. Ha i en neve blåbær tilslutt.

Dette er nok til 6 store cookies. En god cm tykke.

 

Stekes på 200 grader varmluft. 15-17 minutter til de er gyldne i kantene.

Holder 2 dager i eb lukket boks på benken eller 4 i kjøleskapet. Kan fryses.

Perfekt frokost på farten sammen med et beger med yoghurt, en proteinshake eller en smoothie.

 

- Desiree

40 Kommentarer

18.01.2015 kl. 16:03
Finnes havremel, kan kanskje bruke det?

Desiree

18.01.2015 kl. 16:15
Anonym: har aldri prøvd å bruke det, men jeg vil tro at det er det samme:)

Bodil

18.01.2015 kl. 17:13
Prøver på disse i morgen, mangler noen ingredienser. Disse så egentlig knallgode ut 😉

Desiree

18.01.2015 kl. 17:28
Bodil: håper det smaker:)

Helene

18.01.2015 kl. 18:27
Hei! Vet du hvor mye kcal det er i en kjeks ca? :)

Desiree

18.01.2015 kl. 18:31
Helene: ca.150:)

Jane

18.01.2015 kl. 18:35
Kan man bruge andet end eplesyltetøj? Tror ikke det kan købes i Danmark.

Desiree

18.01.2015 kl. 18:38
Jane: eplegrød:) uten sukker:)

Alfa

18.01.2015 kl. 18:54
Denne må jeg få laget i løpet av kvelden👍Så er jeg klar for ny uke.😃😃

Lena

19.01.2015 kl. 05:21
Jeg har ikke varmluft, hvor mange grader skal jeg kjøre de på tror du?

Ser så gode ut!

Desiree

19.01.2015 kl. 07:49
Lena: bare et par min ekstra:) følg med. Litt gyldne i kanten så er de ferdig:)

Therese

19.01.2015 kl. 10:32
Hei!

Jeg og banan er ikke gode venner. Kan jeg erstatte banan med avokado sånn generelt sett? Hva kan jeg eventuelt erstatte banan med i denne sammenheng? Noen forslag?

Desiree

19.01.2015 kl. 10:35
Therese: det smaker ikke banan av dem, men bare å bruke 1 avokado i stede.

Silje Skogstad

19.01.2015 kl. 14:16
Jeg laget med bringebærsyltetøy isteden for eple. Utrolig gode :-)

Desiree

19.01.2015 kl. 14:23
Silje Skogstad: det høres ut som noe som må testes umiddelbart!:)

Jane

19.01.2015 kl. 20:23
Tak for svar Desiree.....eplegrød kan ihvertfald købes i Danmark :-) Og Silje bringebærsyltetøy uden sukker kan også købes i Danmark, så det må absolut prøves :-)

Anita

20.01.2015 kl. 08:50
NAM ! Disse var utrolig gode!! . Jeg byttet ut yoghurten til frokost idag med mager kesam (som jeg smakstilsatte med litt sukkerfri saft), dette er vel ikke fy fy? :)

Desiree

20.01.2015 kl. 09:04
Anita: det er veldig ja, ja:) Godt tenkt! Glad for at kakene falt i smak:)

Ann

21.01.2015 kl. 10:04
Hei!

Disse var bare kjempegode! Tror ikke jeg skal la mannen smake på dem :-) Han synes alle middagene jeg har laget siden oppstart har vært kjempegode!

Et par spm som jeg ikke riktig vet hvor jeg skal stille er: Når oppskriften sier vi skal bruke eggehviten, her går det vel bra å bruke hele egget så det ikke blir så mye eggeguler til overs? Er det noe problem å spise samme middag 2 dager på rad? Blir ofte så store porsjoner at det rekker i 2 dager for oss som bare er to stykker?

Forøvrig, takk for flotte og"hverdagslige" oppskrifter!

Madde

21.01.2015 kl. 11:35
Oi oi oi, så gode!!!! Ut av fryseren og et par minutter i brødristeren, fantastisk gode! Hvem trenger kjeks og kaker lengre???

Desiree

21.01.2015 kl. 11:36
Madde: Hahaha:) så herlig å høre:)

Marianne

22.01.2015 kl. 11:16
Hei.

Ser at du bruker mye havregryn i oppskriftene dine. Kan jeg bare spørre om hvorfor du velger denne kornsorten? Bortsett fra at det blir veldig godt og saftig da ;-) Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på kornsorter og forskjellen på de ulike variantene men føler at dette er en jungel som jeg ikke får helt taket på. Er havre sunnere enn for eksempel bygg og rug?

Skal prøve meg på disse og frokost bollene ble kjempegode;-)

Desiree

22.01.2015 kl. 11:42
Marianne: Forstår godt at du synes det er en jungel! En ting er nemlig kornsorten i sin naturlige form, en annen ting er hvordan den er etter at den er behandlet. Havregryn er i sin naturlige form glutenfritt:) men blir i fabrikken kjørt gjennom samme maskineri som korn med gluten, derfor er det ikke lurt å spise dem med mindre du kjøper glutenfri. Havre og bygg er mine favoritter. Grunnene er mange:) jeg kan lage et innlegg på det:)

Marianne

22.01.2015 kl. 14:15
Takk det hadde vært kjempefint ;-) Jeg bruker denne siden litt http://www.brodogkorn.no/fakta/korn/, men føler ikke at det er så store forskjeller i innholdet mellom korn sortene. "Sunnheten" vil vell mere variere mellom siktet og sammalt? Gleder meg til innlegget ;-)

Desiree

22.01.2015 kl. 14:35
Marianne: kommer klokka 16;)

Jan Erik

11.02.2015 kl. 13:17
Denne oppskriften er gull verdt!:) Dropper syltetøyet og tilsetter et egg i stedet for pluss litt ekstra frø, men de er så gode.

Fungerer også bra til pizzabunn, da bare droppet jeg alt søtningsmiddel, tilsatte 1 dl cottage cheese og to egg, krydret med litt oregano og pepper, inn i ovnen i 15 min først, tilsett fyll og inn igjen til osten har smeltet. Sprø og veldig mektig bunn :)

Cathrine S

11.04.2015 kl. 09:20
Kan jeg bruke eplesyltetøy med kanel? For da kan jeg lage selv uten sukker.

Desiree

11.04.2015 kl. 09:39
Cathrine S: jepp:)

mirjam

12.04.2015 kl. 21:07
Ser det står at havregryn skal males til mel med stavmikser...går det an å bruke smoothie maskin siden jeg ikke har stavmikser ?ser veldig spennende ut...kan en spise alle seks til en frokost ellet er det fordelt over flere dager ?

Desiree

12.04.2015 kl. 21:46
mirjam: går fint:) det er en til frokost?:)

Benedikte

11.05.2015 kl. 00:18
Kan man bruke typen lettkokte havregryn el? :-)

Desiree

11.05.2015 kl. 07:00
Benedikte: ja:)

Marte

24.08.2015 kl. 20:30
Er det greit å bytte eplesyltetøy med 1 eple + 1ts steviasukker?

Desiree

24.08.2015 kl. 20:58
Marte: ja:)

Nanette Sørlle

11.09.2015 kl. 15:47
Disse er kjempe gode!! Takk for oppskrift :)

t-g

02.01.2016 kl. 00:17
Hva kan jeg bruke istedet for sitron og sitrusfrukter?

Desiree

02.01.2016 kl. 09:14
t-g: bare å droppe det??

Maria

04.01.2016 kl. 11:40
3 dl havregryn malt til mel -er det 3 dl før eller etter de er malt? Tenkte å bruke havremel, så må evt prøve å justere mengden;)

Gleder meg til å prøve disse!

Desiree

04.01.2016 kl. 12:11
Maria: Før du maler :)

Christina

16.02.2016 kl. 11:52
Disse en en stor favoritt her i huset, takk for en veldig god oppskrift! 😊

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits