Jeg er hverken kjøpt eller betalt!

  • 23.11.2015, 19:00

Igjennom de siste årene har blogging gått fra å være en ungpike hobby til "big buisness".

Content marketing, som det så fint heter, har blitt en stor industri som flere tjener gode penger på.  Jeg startet selv denne bloggen for å markedsføre meg selv som Personlig trener, kostholdsveileder og online coach. Tilfeldigheter og hardt arbeid har gjort den til det den er i dag.

I dag har den blitt ett yrke.

 

 

Som blogger skal du levere et produkt, noe som er interessant nok for folk å lese, og gjerne være så bra at de vil titte innom igjen. 

 

Jeg vil si at jeg i snitt bruker 1,5 timer på hvert innlegg jeg poster. Du skal få ideen, det skal utføres, fotograferes, redigeres, skrives og postes.

Deretter skal innlegget deles på forskjellige platformer, det må svares på kommentarer, osv. Jeg skriver to til tre innlegg om dagen.

I tillegg til dette kan du ta med mailer, regnskap, møter og telefoner. 

 

Som blogger skal man skape et produkt som du som leser har glede av - gratis, men inntekten må så klart komme fra et sted. Ellers kan man ikke forvare å bruke 3-5 timer om dagen på et produkt man gir noen - gratis.

Store blogger har gjerne samarbeidsavtaler som gir inntekt per leser de har, mindre blogger som min, henter inntekter gjennom reklame og andre typer samarbeidsavtaler.

 

Som blogger har du her et stort ansvar ovenfor dine lesere, og slik jeg ser det gavner det  bloggere å ta dette ansvaret på alvor!

Ja, jeg har reklame på bloggen min, men hvis jeg har reklame du som leser en mat og treningsblogg ikke har nytte av kan jeg miste deg som leser. Jeg har også en ansvarsfølelse som sier at jeg kun skal reklamere for produkter jeg faktisk liker. Gjør jeg ikke dette kan jeg miste deg som leser. Mister jeg deg som leser har jeg ingen jobb.

Alle bloggere har et ansvar om å merke reklame som reklame, gjør vi ikke det kan vi miste yrke vårt. 

Jeg føler meg hverken kjøpt eller betalt. Min jobb er å skape et godt innhold for deg som du har lyst til å lese og som du kan ha nytte av. 

Innlegg merket sponset: Inneholder produkter man har motatt gratis, men i Norge må man skatte av disse produktene.  Jeg vet ikke meg deg, men om du hadde måtte skatte av ting du får tilsendt i posten ville du sagt ja til å få ting du ikke bruker? Det gjør i allefall ikke jeg. Så om jeg bruker et produkt jeg har fått sponset, så er det fordi jeg faktisk liker det!

Innlegg merket reklame eller annonse: Er nettopp det. Men det er fremdeles mine erfaringer og meninger som deles. Igjen, hvem vil utsette sitt eget navn og merkevare ved å reklamere for noe som man selv ikke synes er bra? Ikke jeg i allefall!

Innlegg merket i samarbeid med: Er innlegg jeg har laget sammen med noen andre, men hvor jeg ikke har mottatt noen goder for å gjøre innlegget. Men jeg håper det er intressant lesning for deg.

Det er alltid målet, uansett hva innlegget er merket!

 

Jeg elsker hverdagen min som blogger. Jeg får brukt kunskapen min på unik måte, jeg får lov til å være kreativ, jeg lærer noe nytt hver eneste dag ogjeg treffer utrolig mange spennende mennesker. Ingen dager er like, men jeg er på jobb fra 8 til 22, 7 dager i uka. Å blogge er ikke bare en jobb, det er en livvstil, men det er dere som lesere som gjør den verdt det.

I morgen hadde jeg tenkt å gjøre en litt morsom greie . Jeg vil dele hele dagen min med 1 snap i timen. Snapchat Fitfocuse. Så kan de som er nyskjerrige få et lite innblikk i en dag som treningsblogger ;)

 

3 Kommentarer

Marie Åsebø

23.11.2015 kl. 21:41
En herlig blogg som jeg bruker som inspirasjon og input i mitt arbeide som helse coach og livsstilsendrer 💪💪! Lykke til videre! Et flott arbeid du gjør!! Marie 🙋👍

Desiree

23.11.2015 kl. 21:59
Marie Åsebø: takk Marie:)

Renate

23.11.2015 kl. 23:57
Syns du er flink eg. Masse nyttig lesestoff og ideer du legger ut..

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits