Hemmeligheten bak spr og fettfattig stpotet french frittes

  • 09.02.2016, 07:00


 

De fleste som har forskt lage french frittes av stpotet vet at det rett og slett ikke gr. Selv om man dypper dem i olje og mishandler dem p sterk varme blir de bare ikke spr slik som chips skal vre! I beste fall klarer man svi dem spr, men det er jo ikke noe godt!

Man kan s klart frutyresteke dem, men da forsvinner liksom elementet av sunnhet ogs.... Jeg har forskt lenge, og endelig har det lykkes meg finne frem til en metode hvor du kan bake stpotet i ovnen, og sitte igjen med en spr french frittes, akkurat som en french frittes skal vre!




 

Slik gjr du trinn for trinn.

 

1.

Start med skrelle og dele poteten i staver. Prv f dem i samme strrelse som vanlige chips.

 

2.

Skyll stavene i kaldt vann. Gjenta gjerne et par ganger.

 

3.

Hell vann over stavene og sett dem i kjleskapet i minst en time. De kan gjerne st natten over.

 

4.

Hell vannet fra - ikke trk dem.

 

5.

I en frysepose har du 2 ss maizena per stpotet. Ha stavene i posten og rist godt s de blir dekket av maizena. Maizenaen vil bli litt flytende pga vannet p potetene.

 

6.

Fordel potetene utover et stekebrett. Prv unng at de ligger inntil hverandre for best resultat.

 

7.

Dryss over olje og grovt salt.

 

8.

Steles midt i ovnen p 250 grader i 10 minutter. Snu dem og stek i nye 5-10 minutter. Flg med!

 

9.

Siste steg er like viktig som de 8 andre, ikke hopp over NOEN! Skru av ovnen og sett dren p gltt, la chipsen st p ettervarmen i 10 minutter fr servering.


Jeg elsker fersk persille p mine frittes! MOMS!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

30 Kommentarer

martine fimreite wilhelmsen

09.02.2016 kl. 07:22
Nam!!!!

Ida

09.02.2016 kl. 07:38
Flaks at jeg har stpotet liggende 😁😁 for n fikk jeg plutselig akutt lyst til lage fries 😊 har forskt pensle dem med en blanding av maizenna og krydder tidligere, men ikke ftt dem spr da heller. N skal jeg flge punktene dine nye 😊 takk 💗

Malene

09.02.2016 kl. 08:06
Nam! Dette gleder jeg meg til prve :D

EventyrElin

09.02.2016 kl. 08:09
Du vil kanskje se litt p overskrifta.. ;) S m jeg bare sprre om den bltlegginga (da det frer til tap av vannlselige nringsstoffer) - er den kritisk for resultatet?

Desiree

09.02.2016 kl. 08:12
EventyrElin: Du m legge dem i blt :) Den er endret :)

Karianne

09.02.2016 kl. 08:49
Ser kjempegodt ut 👍😀m prves !!!

Trine

09.02.2016 kl. 11:10
Hurra :) den m bare prves!

Digge alle gode tips du kommer med p sunnere alternativ gode treningsvelsa :)

Tusen takk!

nske d en fin dag!

Trine

Lisa

09.02.2016 kl. 11:53
Et annet tips en ogs kan prve er duppe dem i halvpisket eggehvite fr en legger dem p brettet og krydrer. 👍 Blir veldig godt :-)

Heidi

09.02.2016 kl. 13:43
Hei og takk for tips.

Hvis jeg gjr det samme med vanlig potet er den da like fettfattig? Eller er det forskjell p stivelse her? N tenker jeg total kalorier.

Desiree

09.02.2016 kl. 14:01
Heidi: det er ikke mindre kalorier i stpotet enn vanlig potet:)

Charlotte Tunes

09.02.2016 kl. 18:38
Nam!! Endeliiig :-D Dette skal jeg virkelig teste ut! Takk for tips :-)

Anita

09.02.2016 kl. 22:08
Halleluja! Endelig! Dette har jeg prvd mange ganger uten f til!

Veronica

11.02.2016 kl. 02:08
Hei, tusen takk for tips! Fulgte hvert eneste steg, og de ble definitivt bedre enn de jeg har laget tidligere :)

Stpotet-fries blir nok aldri spr p samme mte som vanlige fries, men n ble de close enough!

Men hva er ''teorien'' bak siste steg egentlig? At fukten skal f g ut av ovnen? En mer sknsom form for nedkjling (fordi glovarme frittes + kald luft/romtemp. = kondens?) )

De som var tynnest ble forresten best, s anbefaler alle holde de rundt max 1cm tykke, ikke mer!

Therese R

13.02.2016 kl. 11:33
Laget disse igr ,ble kjempebra resultat! Har prvd fryse ned noen for prve varme de igjen ved en senere anledning :) Spent p det! :D Tusen takk Desiree! Du er s utrolig flink! N skal jeg lage spr sjokoladekjeks i vaffeljern! :) nsker meg oppskrift p sunnere Tandoori kylling ;) God helg!

Nina

15.02.2016 kl. 18:52
Hva slags olje bruker du?

Desiree

15.02.2016 kl. 21:03
Nina: Stort sett raps :)

Gitte

17.02.2016 kl. 18:04
S deilig det s ut! :)

Hvilket stekeprogram bruker du?

Varmluft? Over - og undervarme?

Desiree

17.02.2016 kl. 18:24
Gitte: alt sammen:)

Lise Lysfjord Pettersen

18.02.2016 kl. 23:33
Lagde dette n i kveld, supergodt! Selv om mine s langt fra like lekre ut som dine ;-)

Desiree

19.02.2016 kl. 08:02
Lise Lysfjord Pettersen: Hehe:) takk:)

Lene

19.02.2016 kl. 20:25
Prvde ut stpotet fries i gr da dette er noe jeg savner etter ha studert p Hawaii i 2 r. Der brukte jeg ofte taro i matlagningen som er en lilla stpotet. Friesen ble kjempegod som tilbehr til vnsbskt svinefilet, squash og sopp. Som du kanskje s p snappen jeg sendte i gr, falt de i smak hos min mor, som forvrig er en av dine PT kunder p Trimhuset. Vil ogs medele at du er en veldig hyggelig person mte p i resepsjonen p trimhuset. Hilser alltid med et smil:)

Desiree

19.02.2016 kl. 20:34
Lene:
Tusen takk :) Det var veldig hyggelig hre :)

Kristina

29.03.2016 kl. 16:08
2 ss per stpotet? Ikke ts?

Forskte lage, men alt for mye maisena tror jeg. De var fulle av det enda etter steking 😝

Desiree

29.03.2016 kl. 16:13
Kristina: Tror det kommer ann p hvor mye olje du bruker :)

Hege

10.05.2016 kl. 08:30
Takk for god oppskrift! De ble helt perfekt og kjempegode! Skal garantert lages igjen :-)

Helene

19.06.2016 kl. 20:09
Hvor mye olje?

Desiree

19.06.2016 kl. 22:49
Helene:
Kommer ann p hvor spr du vil ha dem. Jeg bruker ca 1 ss per potet :)

Helene

20.06.2016 kl. 14:58
Takk for svar!:) Jeg er av typen "m ha det inn med sugerr" nr det kommer til matlaging. Tusen takk igjen, n blir det stpotet-chips :D

Agnethe

28.07.2016 kl. 13:32
Hei Desiree!

Kan jeg bruke noe annet enn maisena, for eks hvetemel?

Keep up with the good work! <3

Desiree

28.07.2016 kl. 13:33
Agnethe: Eggehvite :) takk :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits