Hemmeligheten bak sprø og fettfattig søtpotet french frittes

  • 09.02.2016, 07:00


 

De fleste som har forsøkt å lage french frittes av søtpotet vet at det rett og slett ikke går. Selv om man dypper dem i olje og mishandler dem på sterk varme blir de bare ikke sprø slik som chips skal være! I beste fall klarer man å svi dem sprø, men det er jo ikke noe godt!

Man kan så klart frutyresteke dem, men da forsvinner liksom elementet av sunnhet også.... Jeg har forsøkt lenge, og endelig har det lykkes meg å finne frem til en metode hvor du kan bake søtpotet i ovnen, og sitte igjen med en sprø french frittes, akkurat som en french frittes skal være!




 

Slik gjør du trinn for trinn.

 

1.

Start med å skrelle og dele poteten i staver. Prøv å få dem i samme størrelse som vanlige chips.

 

2.

Skyll stavene i kaldt vann. Gjenta gjerne et par ganger.

 

3.

Hell vann over stavene og sett dem i kjøleskapet i minst en time. De kan gjerne stå natten over.

 

4.

Hell vannet fra - ikke tørk dem.

 

5.

I en frysepose har du 2 ss maizena per søtpotet. Ha stavene i posten og rist godt så de blir dekket av maizena. Maizenaen vil bli litt flytende pga vannet på potetene.

 

6.

Fordel potetene utover et stekebrett. Prøv å unngå at de ligger inntil hverandre for best resultat.

 

7.

Dryss over olje og grovt salt.

 

8.

Steles midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter. Snu dem og stek i nye 5-10 minutter. Følg med!

 

9.

Siste steg er like viktig som de 8 andre, ikke hopp over NOEN! Skru av ovnen og sett døren på gløtt, la chipsen stå på ettervarmen i 10 minutter før servering.


Jeg elsker fersk persille på mine frittes! MOMS!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

30 Kommentarer

martine fimreite wilhelmsen

09.02.2016 kl. 07:22
Nam!!!!

Ida

09.02.2016 kl. 07:38
Flaks at jeg har søtpotet liggende 😁😁 for nå fikk jeg plutselig akutt lyst til å lage fries 😊 har forsøkt å pensle dem med en blanding av maizenna og krydder tidligere, men ikke fått dem sprø da heller. Nå skal jeg følge punktene dine nøye 😊 takk 💗

Malene

09.02.2016 kl. 08:06
Nam! Dette gleder jeg meg til å prøve :D

EventyrElin

09.02.2016 kl. 08:09
Du vil kanskje se litt på overskrifta.. ;) Så må jeg bare spørre om den bløtlegginga (da det fører til tap av vannløselige næringsstoffer) - er den kritisk for resultatet?

Desiree

09.02.2016 kl. 08:12
EventyrElin: Du må legge dem i bløt :) Den er endret :)

Karianne

09.02.2016 kl. 08:49
Ser kjempegodt ut 👍😀må prøves !!!

Trine

09.02.2016 kl. 11:10
Hurra :) den må bare prøves!

Digge alle gode tips du kommer med på sunnere alternativ å gode treningsøvelsa :)

Tusen takk!

Ønske dæ en fin dag!

Trine

Lisa

09.02.2016 kl. 11:53
Et annet tips en også kan prøve er å duppe dem i halvpisket eggehvite før en legger dem på brettet og krydrer. 👍 Blir veldig godt :-)

Heidi

09.02.2016 kl. 13:43
Hei og takk for tips.

Hvis jeg gjør det samme med vanlig potet er den da like fettfattig? Eller er det forskjell på stivelse her? Nå tenker jeg total kalorier.

Desiree

09.02.2016 kl. 14:01
Heidi: det er ikke mindre kalorier i søtpotet enn vanlig potet:)

Charlotte Tunes

09.02.2016 kl. 18:38
Nam!! Endeliiig :-D Dette skal jeg virkelig teste ut! Takk for tips :-)

Anita

09.02.2016 kl. 22:08
Halleluja! Endelig! Dette har jeg prøvd mange ganger uten å få til!

Veronica

11.02.2016 kl. 02:08
Hei, tusen takk for tips! Fulgte hvert eneste steg, og de ble definitivt bedre enn de jeg har laget tidligere :)

Søtpotet-fries blir nok aldri sprø på samme måte som vanlige fries, men nå ble de close enough!

Men hva er ''teorien'' bak siste steg egentlig? At fukten skal få gå ut av ovnen? En mer skånsom form for nedkjøling (fordi glovarme frittes + kald luft/romtemp. = kondens?) )

De som var tynnest ble forresten best, så anbefaler alle å holde de rundt max 1cm tykke, ikke mer!

Therese R

13.02.2016 kl. 11:33
Laget disse igår ,ble kjempebra resultat! Har prøvd å fryse ned noen for å prøve å varme de igjen ved en senere anledning :) Spent på det! :D Tusen takk Desiree! Du er så utrolig flink! Nå skal jeg lage sprø sjokoladekjeks i vaffeljern! :) Ønsker meg oppskrift på sunnere Tandoori kylling ;) God helg!

Nina

15.02.2016 kl. 18:52
Hva slags olje bruker du?

Desiree

15.02.2016 kl. 21:03
Nina: Stort sett raps :)

Gitte

17.02.2016 kl. 18:04
Sååå deilig det så ut! :)

Hvilket stekeprogram bruker du?

Varmluft? Over - og undervarme?

Desiree

17.02.2016 kl. 18:24
Gitte: alt sammen:)

Lise Lysfjord Pettersen

18.02.2016 kl. 23:33
Lagde dette nå i kveld, supergodt! Selv om mine så langt fra like lekre ut som dine ;-)

Desiree

19.02.2016 kl. 08:02
Lise Lysfjord Pettersen: Hehe:) takk:)

Lene

19.02.2016 kl. 20:25
Prøvde ut søtpotet fries i går da dette er noe jeg savner etter å ha studert på Hawaii i 2 år. Der brukte jeg ofte taro i matlagningen som er en lilla søtpotet. Friesen ble kjempegod som tilbehør til øvnsbskt svinefilet, squash og sopp. Som du kanskje så p snappen jeg sendte i går, falt de i smak hos min mor, som forøvrig er en av dine PT kunder på Trimhuset. Vil også medele at du er en veldig hyggelig person å møte på i resepsjonen på trimhuset. Hilser alltid med et smil:)

Desiree

19.02.2016 kl. 20:34
Lene:
Tusen takk :) Det var veldig hyggelig å høre :)

Kristina

29.03.2016 kl. 16:08
2 ss per søtpotet? Ikke ts?

Forsøkte å lage, men alt for mye maisena tror jeg. De var fulle av det enda etter steking 😝

Desiree

29.03.2016 kl. 16:13
Kristina: Tror det kommer ann på hvor mye olje du bruker :)

Hege

10.05.2016 kl. 08:30
Takk for god oppskrift! De ble helt perfekt og kjempegode! Skal garantert lages igjen :-)

Helene

19.06.2016 kl. 20:09
Hvor mye olje?

Desiree

19.06.2016 kl. 22:49
Helene:
Kommer ann på hvor sprø du vil ha dem. Jeg bruker ca 1 ss per potet :)

Helene

20.06.2016 kl. 14:58
Takk for svar!:) Jeg er av typen "må ha det inn med sugerør" når det kommer til matlaging. Tusen takk igjen, nå blir det søtpotet-chips :D

Agnethe

28.07.2016 kl. 13:32
Hei Desiree!

Kan jeg bruke noe annet enn maisena, for eks hvetemel?

Keep up with the good work! <3

Desiree

28.07.2016 kl. 13:33
Agnethe: Eggehvite :) takk :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits