Kaldthevede brødpinner og rundstykker med og uten smak

  • 11.02.2016, 15:24


I dag får du mange muligheter i en og samme deig. 

Brødpinnene er perfekt til gryteretter, salater og supper. Mine er smaksatt med persille og hvitløk, men du skal få flere alternativer! Om du ikke vil ha brødpinner kan du bruke samme deig til å lage rundstykker. Garantert perfekt skorpe og brød med store luftlommer! NAM


Når noe er kaldthevet betyr det to ting.

1. Lite gjær

2. At det trenger lang tid til heving. Minst en natt, helst 10-12 timer

Om ikke du er flink til å planlegge dagen i forveien kan du øke mengden gjær til 25gram og heve deigen i 1 time på et varmt og lunt sted.

 

Vi tar deigen først:

10 gram gjær

4 dl kaldt vann

3 ss olje

1 ts salt

250 gram firbramel

250 gram grovt speltmel

 

Rør alt sammen i en bolle. deigen skal være veldig løs. Ta plast over, stikk noen små hull i plasten og sett i kjøleskapet.

 

Rundstykker lages slik:

Ha godt med mel utover benkeplaten og velt deigen ut på denne. Brett så deigen inn mot modten, fra kanten og inn, som en konvolutt. Gjenta dette 3-4 ganger så du får lag på lag med deig og mel.

Sett bakeboller over deigen og la den etterheve i 20-30 minutter.

Du vil nå se at denne deigen er veldig "løs", det er det som gjør det endelige resultatet så luftig. Rundstykker må derfor stekes i muffinsformer/brett. 2 ss deig i hver form. Bruker du form og ikke brett vil jeg anbefale doble former!

Stekes på 250 grader i 15 minutter

 

Brødpinnene lages slik:

Her trenger du ikke å folde deigen først. Del deigen opp i 8 biter. Ikke trykk den sammen, da forsvinner luftboblene. Tvinn deigbiten lett og legg den på et bakebrett.

Smelt 50 gram smør og tilsett det du ønsker av smak

2 ss hakket persille + 2 fed finhakket hvitløk

2 ss rosmarin + revet skall av en sitron + 2 ss sitronsaft

Grovt salt

2 ss soltørkede tomater + hakkede oliven

Kun fantasien setter grenser.

Pensle brødpinnene.

Stekes på 250 grader i 12 minutter, la dem så stå på ettervarme i 10 minutter.

Følger du med på Snapchat (Fitfocuse) får du se alle oppskriftene mine in the making.

 

Stort Smil

Desiree

 

Notater:

#oppskrift #brød #rundstykker #brødpinner #familiemat

8 Kommentarer

Nina - babynest.no

11.02.2016 kl. 15:57
Dette så utrolig godt ut! Må prøves! Takk for inspirasjon :)

www.babynest.no

kine emelie

11.02.2016 kl. 16:08
Holy, så godt dette så ut! Håper du får en super torsdag :-)

Linda

11.02.2016 kl. 20:02
Åh disse skal jeg prøve!😍👌 men har ett spørsmål; hvor sunt er dette fibramelet/speltmelet kontra 100% fullkornsbrød/rundstykker fra butikken? :) er egentlig litt "redd" for å spise brød, har fått for meg at det er så usunt 😳 men er feks denne brødoppskriften like så sunn som 100% fullkornsbrød? Takk for svar!😊

Cathrine

11.02.2016 kl. 21:38
Disse må jeg prøve! Først må jeg si tusen takk for ditt fantastisk engasjement! Digger din kostholdsfilosofi. Laget endel av dine oppskrifter, har fått dilla på proteinrundstykkene👍Men ser du svarer en på bloggen at disse hører helgen til? Følger livsstil dietten. De inneh jo mye protein og lite kalorier.... Vil helst spise de hver dag😄?

Desiree

11.02.2016 kl. 21:41
Cathrine: Trooor det er en veldig gammel kommentar og at spørsmålet kom fra en som fulgte en kostplan :)

Cathrine

11.02.2016 kl. 21:52
Ok, da nyter jeg med god samvittighet 😀😀

Therese R

11.02.2016 kl. 22:06
De så kjempe gode ut! Må prøves! Kan sikkert fryses? ☺

Desiree

11.02.2016 kl. 22:07
Therese R: ja:)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits