LcHf: Turkake med karamell og salte peanøtter

  • 24.02.2016, 15:08



 

 

Vi går når inn i entid av året som inviterer til uteaktiviteter, tur og kos i solvegge. Vinterferie, vår og påske er rett rundt hjørnet <3 Denne kaken minner på mange måter om snickers sjokoladen og egner seg både til bålkos, tursekk og et besøk på hytta. Orginaloppskriften er laget med mørdeig, sukker og hvetemel. Den finner du på godt.no HER

Jeg har laget en glutenfri lavkarbovariant uten sukker og hvetemel. Jeg har også gikk alternativer for deg som ønsker en vaiant uten helsekostprodukter. Den er da ikke lavkarbo, men absolutt sunnere enn orginalen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



 

 

Til bunnen trenger du:

4 never mandler

6 ss mandelmel (eller havremel)

8 ss fiber sirup clear (eller honning)

 

Slik gjør du:

Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.

Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse men blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.

Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.

Sett den i fryseren.

 

Til karamellen:

75 gram smør

3 dl fløte eller vikingmelk

50 gram sukrin gold

3 ss fibersirup clear

3 dl salte peanøtter

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukrin og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter. Avkjøl i noen minutter. Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og hell dette over.

 



 

Disse blir med på tur i dag! Vi har nemlig planer om å ta middagen utendørs.

 

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:

#oppskrift #turmat #sukkerfri #lavkarbo #karamell #karamellkake #tur #utensukker #sukkerfri #diamat

 

34 Kommentarer

Hilde

24.02.2016 kl. 15:28
Åå den så bare rå god ut😃 tusen takk for mange flotte gode oppskrifter👍

24.02.2016 kl. 15:39
Hvilken type fløte bruker du? Hvor mangen biter blir det ca?

Desiree

24.02.2016 kl. 15:45
Anonym: Vanlig kremfløte :) Kommer helt ann på hvor store biter du vil ha ;) Fikk 15 :)

Aleksandra

24.02.2016 kl. 15:51
De så kjempe gode ut! Dette skal jeg prøve ut! Tusen takk for tips og ha en flott dag :)

Anne-Mari

24.02.2016 kl. 16:16
Hvor mange biter blir det og hvor stor ca blir kaken? Bruker du rund form?

Desiree

24.02.2016 kl. 20:40
Anne-Mari: det betyr ingenting:) jeg brukte 4 og fikk 15

Benedikte

24.02.2016 kl. 16:19
Hei. Kan man bruke fiber sirup gold istedenfor klear?

Desiree

24.02.2016 kl. 20:40
Benedikte: ja:)

Tutti

24.02.2016 kl. 21:12
😍det er søren meg noe av det beste jeg har smakt.

Desiree

24.02.2016 kl. 21:16
Tutti: så gøy å høre:)

25.02.2016 kl. 08:06
4 never mandler hvor mye mandelmel tilsvarer det???

25.02.2016 kl. 08:08
4 never mandler hvor mye mandelmel tilsvarer det??? Som jeg allerede har kvernet i en box her i skapet!

Desiree

25.02.2016 kl. 08:09
Anonym: Usikker :)

Eirin

25.02.2016 kl. 08:39
Nam! Dette må prøves :D

Siri

25.02.2016 kl. 13:17
Denne må testes! Ser helt nydelig ut! Er gravid og synes det er vanskelig å vite hva som er trygt av helsekostprodukter å bruke, vet du noe om det?

Desiree

25.02.2016 kl. 13:45
Siri: ingenting i disse å bekymre seg for i allefall:)

Laila

25.02.2016 kl. 14:46
Hvor stor form er brukt til denne oppskriften?

Desiree

25.02.2016 kl. 15:27
Laila:
Har egentlig ikke noe å si :) Jeg brukte bare en brødform, du kan bruke hva du vil :)

Hilda

26.02.2016 kl. 00:06
Kan man bruke vanlig sirup istedenfor fibersirup? :-)

Desiree

26.02.2016 kl. 07:16
Hilda: ja, da blir den bare ikke sukkerfri :)

Sølvi

26.02.2016 kl. 23:04
Denne smakte rett og slett snadder :)

Hvilken sjokolade brukte du på toppen her?

Jeg brukte 70% kokesjokolade nå, men den er det jo litt sukker i. Tenkte jeg skulle lage den til mamma, som har diabetes 2.

Desiree

26.02.2016 kl. 23:20
Sølvi: moren din kan fint spise 70%. Er ikke mye sukker i den:)

Sølvi

27.02.2016 kl. 00:01
Supert, takk 😃

Stine

29.02.2016 kl. 12:29
Hei, skal vi røre i karamellen under koking? min ble sånn små bløt.. stivnet ikke etter en natt i kjøleskapet..

Desiree

29.02.2016 kl. 13:13
Stine: da har den ikke kokt nok:)

Kanutten

02.03.2016 kl. 10:33
Har malte mandler (fra jul) i skapet. Kan jeg bruke det i stedet for mandelmel?

Desiree

02.03.2016 kl. 10:35
Kanutten:
Ja :)

Tuva

03.03.2016 kl. 13:48
Den var knallgod, slo så godt an hos mannen min også (som i utg.pkt ikke liker sukkerfri godis), men vet du hvor mange karbohydrater det er i denne? Prøvde å regne ut sjøl, men trur jeg regnet feil.

Ragnhild Alice

04.03.2016 kl. 19:22
hei. lurer også på karbohydrat innhold da jeg har en sønn med dia 1. Lager denne nå.

Desiree

04.03.2016 kl. 19:38
Ragnhild Alice:
Kommer helt ann på sjokolden du bruker. Det er ikke mer enn rundt 30 karbo i hele kaken!

Maren

31.03.2016 kl. 17:05
Vet du ca hvor mye kalorier?
Dette så nydelig ut :D

21.05.2016 kl. 11:30
Hvor mange gram mandler tilsvarer 4 never?

Desiree

21.05.2016 kl. 12:32
Anonym: Vet ikke :) Jeg tar bare 4 håndfuller :) Er ikke så nøye. Du trenger bare ca :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits