Rugstykker med sjokolade

  • 31.03.2016, 09:17



 

Ideen fikk jeg i sist utgave av Shape up. Det fulgte med en utgave av det danske bladet Fit Living. I bladet var det blant annet en oppskrift p rugbarer med forskjellig snask, men disse skulle desverre lages med en ferdig brdmiks som ikke selges i Norge. S jeg har laget mine egne from scratch. Kombinasjonen syrlig rugbrd og sjokolade er magisk, men jeg har tilsatt litt siktet spelt i mine for at de ikke skal bli s tunge.

Gode som de er eller sammen med litt syltety.





 

Du trenger:

25 gram gjr

1 tsk salt

4 dl vann

50 gram solsikkefr

25 gram linfr

250 gram rugmel

100 gram siktet speltmel + litt til til utbakning

100 - 200 gram hakket, mrk sjokolade

 

Slik gjr du:

Rr gjr og salt ut i vannet. Tilsett salt det trre + sjokolade.

For deigen til et avlangt flatt brd, ca 3 cm hyt. Del det opp i 12 biter og form dem til sm avlange "boller". 

Sett dem til heving i 60 minutter. Stekes p 225 grader (vanlig) i 30 minutter.

Kan fryses.

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:

#oppskrift #rugboller #rugstykker #rugbrd #sjokoladeboller #sukkerfri #supersunn #barnemat 

 

3 Kommentarer

Henriette Celin

31.03.2016 kl. 10:30
Herlig med sjokolade i boller, og disse fristet veldig :-D

Caroline

31.03.2016 kl. 18:52
Skal vannet vre lunkent? Mtp gjren? :-)

Desiree

31.03.2016 kl. 19:01
Caroline: Ja

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits