Saftige 5 kornsrundstykker

  • 03.04.2016, 18:00



 

Det er sndag og du vet hva som skjer da! Jo, laaaaaang frokost med masse digg! I dag er det egg, plegg, chiagrt, kaffe, te og femkorrn-rundstykker som str p bordet. Elsker sndagsfrokoster! Rundstykkene bakte jeg fr vi kjrte mot Gaustablikk i gr, men disse er laget med skldet 5-kornblanding, noe som gjr at de holder seg skikkelig saftige i flere dager.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sklding av korn er et must nr man nsker lage bakst med mye korn i. Sklding betyr at man bltgjr kornene i kokende vann fr man bruker dem. Og nr du tenker deg om s er jeg sikker p at du forstr hvorfor dette gjr baksten s saftig!

Trre fr og korn trekker vske ut av deigen du putter dem i, mens sklede korn alt har trukket seg fulle av vsken de har liggi i! S istede for minske vanninnholdet i deigen ker de det. MOMS!

S hvordan sklder man korn?

Til denne oppskriften trenger du 350 gram 5-kornblanding. Det fr du p butikken. Hell dette over i en bolle og hell over kokende vann til det dekker frene. Ca. 3 dl. S er det bare la det st til dette har avkjlt seg. Jeg gjr det gjerne dagen fr.

 

I tillegg til de sklede kornene skal du bruke:

500 gram Fibra mel (fullkorns hvetemel)

200 gram havremel 

1/2 pakke gjr eller 1 hel pose trrgjr

 3 dl lunkent vann + 1 dl ekstra til justering

1 ts salt

 

Slik gjr du:

Rr ut gjren i vann og salt. Rr inn de skldene kornene, s tilsett mel. Avhengig av hvor "fuktige" kornene dine har blitt kan det vre at du m tilsette litt mer vann. Ikke bli for ivrig, bland inn litt og litt til du har en fast deig.

Uten kjkkenmaskin m denne deigen knas/eltes i minst 10 minutter, gjerne mer, for at deigen skal heve godt.

Sett deigen til heving i 60 minutter.

Rull s deigen ut til en lang plse og del den opp i 12 stykker. Rull til rundstykker og sett p et brett.

La disse etterheve mens ovnen blir varm.

Stekes p 220 grader i 15 - 17  minutter.



 

Notater:

#oppskrift #femkorn #rundstykker #skledefr #familiemat #supersunn #groverundstykker #fullkorn

 

 

18 Kommentarer

03.04.2016 kl. 18:28
Det s kjempe godt ut!

facelessfashiion

03.04.2016 kl. 18:53
S utrolig godt!

Eli

03.04.2016 kl. 19:20
Disse m prves, s nydelige ut. Antar disse er greie og fryse!? Kan du si noe om antall til et mltid nr en er p diett.

Du er superflink og veldig inspirerende.

Desiree

03.04.2016 kl. 21:06
Eli: takk :) det kommer helt Ann p dietten :)

Tone Olsen

03.04.2016 kl. 22:15
Kan du bruke hvetemel og rugmel?

Desiree

03.04.2016 kl. 22:33
Tone Olsen: ja :)

aacustomart

04.04.2016 kl. 04:17
lovely blogg!!! <3

Heidi

04.04.2016 kl. 17:52
Hvor fr jeg kjpt 5 kornsblandingen? Finner den ikke i butikken:)

Desiree

04.04.2016 kl. 18:55
Heidi: Kjpte p coop :)

May

04.04.2016 kl. 18:52
Tusen takk for mange inspirerende innlegg og gode oppskrifter. Lurer p hvordan du lager chiagrten din. Leter etter en god oppskrift☺

Desiree

04.04.2016 kl. 18:54
May: Se under innlegget om min 3 dagers detox :)

Lisa

04.04.2016 kl. 19:02
Blir disse rundstykkene luftige? Synes dessverre at rundstykker blir tyngre jo grovere de er🙄 Leter fortsatt etter den perfekte oppskrift😊

Desiree

04.04.2016 kl. 19:06
Lisa: Er luftbobler i dem :)

Tone Olsen

04.04.2016 kl. 20:18
Du brukte ikke alle kornene. Skulle du ha noen p utsiden av rundstykkene? Fr eller etter steking??

Desiree

04.04.2016 kl. 21:20
Tone Olsen: fr :)

Birte

04.04.2016 kl. 22:08
Godkjent p FIT 30dager?

Desiree

04.04.2016 kl. 23:14
Birte: nei :)

Veronica

06.04.2016 kl. 15:14
De ble saftige og gode, og mettende :)

Fant ikke 5-korn blanding s kjpte 4-korn og tilsatte linfr.

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits