Sunnere blomklsgrateng med skinke og urter

  • 12.04.2016, 07:03



 

I gr fikk jeg tidenes utfordring av kjresten. Han nsket seg blomklsgrateng med skinke til middag, snn som mamma lager!

- Men du kan godt f lov til lage en sunnere versjon alts!

HJELP!

Du tenker kanskje at alt jeg lager her hjemme blir godkjent, ogs nr det er sunnere, men snn er det ikke! Og det som ikke blir godkjent av Vilde og Daniel kommer faktisk ikke p bloggen! Jeg er veldig opptatt av at det skal vre vanlig mat og smake som vanlig mat nr det kommer p denne siden.

Blomklgrateng hadde jeg ikke laget fr, og et kjapt Googel-sk fortalte meg at dette vanligvis er laget med smr, helmelk og mye ost. S da var det bare finne ut av hvordan man kunne erstatte dette.

Tilslutt landet jeg p en ostesaus laget p lettmelk og kremost med urter. Kjapp hoderegning tilsier at du her sparer nesten 2/3 av kaloriene. Det er ikke s vrst!



 

 

Til 2 personer:

1 blomklhode

1 liten pakke kremost med urter

4 dl lettmelk

2 ss maizena

2 never reven ost

300 gram kokt skinke

150 gram frosne erter

 

Slik gjr du:

Kutt blomklen i biter og kok den i 3 minutter i salt vann.

Varm opp melken og smelt kremosten oppi. Rr inn maizena og tilslutt skinkebiter.

Bland blomkl og frosne erter. Hell over sausen og vend godt s alt dekkes av litt saus. Str over litt ost p toppen.

 

Gratineres p 250 grader i 12 - 15 minutter til osten har smeltet og toppen ftt litt farge.



 

Daniel sin dom?

Like god som mammas.

Topp fem p hans liste over hverdagsmiddager.

 

Det m jeg nesten si meg fornyd med!

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:

#grateng #middag #oppskrift #sunnere #blomkl #lavkarbo #lchf #diamat #blodsukkervennlig

 

30 Kommentarer

Henriette Celin

12.04.2016 kl. 10:11
Det s helt himmelsk ut ;3

Monica

12.04.2016 kl. 11:56
Raskt, enkelt, sunt OG godt... bedre enn det blir det vel ikke?! :-D Den skal prves til middag i dag nr jeg er alene hjemme med ungene! Jeg er s takknemlig for bloggen din Desiree, takk og pris for at du orker jobbe s mye for gi oss, som du ikke kjenner en gang, en enklere og sunnere hverdag!

Desiree

12.04.2016 kl. 11:59
Monica: takk :) hper det smaker :)

Frydis

12.04.2016 kl. 12:57
Dette s godt ut selv om jeg ikke er s veldig glad i blomkl. Er det mulig bytte blomklen med brokkoli?

Desiree

12.04.2016 kl. 13:11
Frydis: S klart :) men den ville jeg bare kokt i 2-3 minutter :)

Maria

12.04.2016 kl. 14:25
Er det nok proteiner i denne til vre en middag da?

Desiree

12.04.2016 kl. 14:57
Maria: er 150 gram skinke til hver her ;)

Janett

12.04.2016 kl. 15:29
Denne lagde jeg just!

Var knallgod og veldig enkel 👍

Desiree

12.04.2016 kl. 15:41
Janett:
KULT :)

Lene

12.04.2016 kl. 16:58
Kjempe god :) jeg lagde min egen tvist p denne :) akkurat samme som deg, men brukte bogskinke, plse, erter, gulrot, blomkl og plsebiter :) dette ble middag, sammen men hvitlksbaguetter. Takk for inspirasjon :)

Karoline

12.04.2016 kl. 20:55
Er denne tilfeldigvis lov p fit p 30 dager? Sg knallgod ut! :D

Desiree

12.04.2016 kl. 20:56
Karoline: Jepp :) Kommer p neste ukes plan :)

Thea

12.04.2016 kl. 21:18
Har du prvd og lage den med skummet melk?

Desiree

12.04.2016 kl. 21:25
Thea: Nei :) Frste gang jeg laget dette i gr :) Funker sikkert :)

Betzy

12.04.2016 kl. 23:39
Flger deg p snapchat, og da du la ut bilder av denne retten i gr hper jeg s inderlig p at du skulle legge ut oppskrift i dag s jeg kunne lage det til middag. Og det gjorde du! Lagde med skummet melk og tilsatte litt vrlk, det ble kjempegodt! Jeg er glad i godt med smak s hadde en del salt, muskat og pepper i sausen. Dette skal absolutt lages fler ganger :)

Kari

13.04.2016 kl. 09:09
Gleder meg til lage denne i ettermiddag!! :-) Men hvordan skinke brukte du? Er bogskinke greit, eller br det vre ordinr kokt skinke - ut fra nringsinnholdet? Takk for svar p forhnd!!

Desiree

13.04.2016 kl. 09:13
Kari: bare bruke bogskinke :)

Mette

13.04.2016 kl. 14:17
Hei, har du kaloriinnholdet p denne?

Desiree

13.04.2016 kl. 14:28
Mette: Nei :) ikke enn :)

Lisbeth

14.04.2016 kl. 16:55
Har laget blomklgrateng i dag, fulgt oppskriften til "punkt og prikke". Det smakte kjempe-godt, men gratengen ble veldig ls, for mye veske. Hva har jeg gjort galt?

Desiree

14.04.2016 kl. 18:21
Lisbeth: Kan noe med hvor mye blomkl du brukte :) Er litt forskjell p hodene :)

Siw

14.04.2016 kl. 18:42
Gr sikkert an erstatte skinke med kylling😋

Desiree

14.04.2016 kl. 19:34
Siw: ja :)

Caroline

17.04.2016 kl. 11:23
Denne ble en favoritt i heimen! 😄😋

Jane Mikalsen

06.06.2016 kl. 17:13
Denne hadde vi til middag i dag. Bare NYDELIG sier jeg 😄😄 Alle her er s imponert over hvor godt de fleste middagene smaker 😄 Kjempe fin blogg du har, Har lrt masse bare p denne uken 😄

Beate

19.08.2016 kl. 22:29
Lagde denne idag, og alle var fornyde og ble mette. Doblet oppskriften, puttet i litt gullrtter, vrlk og gul lk. Ble nok til 6 voksne. Servert med isbergsalat til. Masse god smak.

Hilja

02.09.2016 kl. 21:40
Hei. Takk for bra innlegg. Hva kan jeg erstatte maizena med? Fiberhusk kanskje?

Desiree

02.09.2016 kl. 23:37
Hilja: mel og vann :)

Therese

29.11.2016 kl. 19:13
Mener du snn vanlig firkantet pakke med kremost? Og 2 snne bokser til dobbelt oppskrift?

Bare synes det hrtes s mye ut, eller kanskje det finnes mindre bokser?

Uansett, takk for supre oppskrifter 😁

Desiree

29.11.2016 kl. 19:16
Therese:
Det er de minste :) De fra tine med forskjellige smaker :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits