Sunnere blomkålsgrateng med skinke og urter

  • 12.04.2016, 07:03



 

I går fikk jeg tidenes utfordring av kjæresten. Han ønsket seg blomkålsgrateng med skinke til middag, sånn som mamma lager!

- Men du kan godt få lov til å lage en sunnere versjon altså!

HJELP!

Du tenker kanskje at alt jeg lager her hjemme blir godkjent, også når det er sunnere, men sånn er det ikke! Og det som ikke blir godkjent av Vilde og Daniel kommer faktisk ikke på bloggen! Jeg er veldig opptatt av at det skal være vanlig mat og smake som vanlig mat når det kommer på denne siden.

Blomkålgrateng hadde jeg ikke laget før, og et kjapt Googel-søk fortalte meg at dette vanligvis er laget med smør, helmelk og mye ost. Så da var det bare å finne ut av hvordan man kunne erstatte dette.

Tilslutt landet jeg på en ostesaus laget på lettmelk og kremost med urter. Kjapp hoderegning tilsier at du her sparer nesten 2/3 av kaloriene. Det er ikke så værst!



 

 

Til 2 personer:

1 blomkålhode

1 liten pakke kremost med urter

4 dl lettmelk

2 ss maizena

2 never reven ost

300 gram kokt skinke

150 gram frosne erter

 

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i biter og kok den i 3 minutter i salt vann.

Varm opp melken og smelt kremosten oppi. Rør inn maizena og tilslutt skinkebiter.

Bland blomkål og frosne erter. Hell over sausen og vend godt så alt dekkes av litt saus. Strå over litt ost på toppen.

 

Gratineres på 250 grader i 12 - 15 minutter til osten har smeltet og toppen fått litt farge.



 

Daniel sin dom?

Like god som mammas.

Topp fem på hans liste over hverdagsmiddager.

 

Det må jeg nesten si meg fornøyd med!

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:

#grateng #middag #oppskrift #sunnere #blomkål #lavkarbo #lchf #diamat #blodsukkervennlig

 

30 Kommentarer

Henriette Celin

12.04.2016 kl. 10:11
Det så helt himmelsk ut ;3

Monica

12.04.2016 kl. 11:56
Raskt, enkelt, sunt OG godt... bedre enn det blir det vel ikke?! :-D Den skal prøves til middag i dag når jeg er alene hjemme med ungene! Jeg er så takknemlig for bloggen din Desiree, takk og pris for at du orker å jobbe så mye for å gi oss, som du ikke kjenner en gang, en enklere og sunnere hverdag!

Desiree

12.04.2016 kl. 11:59
Monica: takk :) håper det smaker :)

Frøydis

12.04.2016 kl. 12:57
Dette så godt ut selv om jeg ikke er så veldig glad i blomkål. Er det mulig å bytte blomkålen med brokkoli?

Desiree

12.04.2016 kl. 13:11
Frøydis: Så klart :) men den ville jeg bare kokt i 2-3 minutter :)

Maria

12.04.2016 kl. 14:25
Er det nok proteiner i denne til å være en middag da?

Desiree

12.04.2016 kl. 14:57
Maria: er 150 gram skinke til hver her ;)

Janett

12.04.2016 kl. 15:29
Denne lagde jeg just!

Var knallgod og veldig enkel 👍

Desiree

12.04.2016 kl. 15:41
Janett:
KULT :)

Lene

12.04.2016 kl. 16:58
Kjempe god :) jeg lagde min egen tvist på denne :) akkurat samme som deg, men brukte bogskinke, pølse, erter, gulrot, blomkål og pølsebiter :) dette ble middag, sammen men hvitløksbaguetter. Takk for inspirasjon :)

Karoline

12.04.2016 kl. 20:55
Er denne tilfeldigvis lov på fit på 30 dager? Såg knallgod ut! :D

Desiree

12.04.2016 kl. 20:56
Karoline: Jepp :) Kommer på neste ukes plan :)

Thea

12.04.2016 kl. 21:18
Har du prøvd og lage den med skummet melk?

Desiree

12.04.2016 kl. 21:25
Thea: Nei :) Første gang jeg laget dette i går :) Funker sikkert :)

Betzy

12.04.2016 kl. 23:39
Følger deg på snapchat, og da du la ut bilder av denne retten i går håper jeg så inderlig på at du skulle legge ut oppskrift i dag så jeg kunne lage det til middag. Og det gjorde du! Lagde med skummet melk og tilsatte litt vårløk, det ble kjempegodt! Jeg er glad i godt med smak så hadde en del salt, muskat og pepper i sausen. Dette skal absolutt lages fler ganger :)

Kari

13.04.2016 kl. 09:09
Gleder meg til å lage denne i ettermiddag!! :-) Men hvordan skinke brukte du? Er bogskinke greit, eller bør det være ordinær kokt skinke - ut fra næringsinnholdet? Takk for svar på forhånd!!

Desiree

13.04.2016 kl. 09:13
Kari: bare å bruke bogskinke :)

Mette

13.04.2016 kl. 14:17
Hei, har du kaloriinnholdet på denne?

Desiree

13.04.2016 kl. 14:28
Mette: Nei :) ikke ennå :)

Lisbeth

14.04.2016 kl. 16:55
Har laget blomkålgrateng i dag, fulgt oppskriften til "punkt og prikke". Det smakte kjempe-godt, men gratengen ble veldig løs, for mye veske. Hva har jeg gjort galt?

Desiree

14.04.2016 kl. 18:21
Lisbeth: Kan noe med hvor mye blomkål du brukte :) Er litt forskjell på hodene :)

Siw

14.04.2016 kl. 18:42
Går sikkert an å erstatte skinke med kylling😋

Desiree

14.04.2016 kl. 19:34
Siw: ja :)

Caroline

17.04.2016 kl. 11:23
Denne ble en favoritt i heimen! 😄😋

Jane Mikalsen

06.06.2016 kl. 17:13
Denne hadde vi til middag i dag. Bare NYDELIG sier jeg 😄😄 Alle her er så imponert over hvor godt de fleste middagene smaker 😄 Kjempe fin blogg du har, Har lært masse bare på denne uken 😄

Beate

19.08.2016 kl. 22:29
Lagde denne idag, og alle var fornøyde og ble mette. Doblet oppskriften, puttet i litt gullrøtter, vårløk og gul løk. Ble nok til 6 voksne. Servert med isbergsalat til. Masse god smak.

Hilja

02.09.2016 kl. 21:40
Hei. Takk for bra innlegg. Hva kan jeg erstatte maizena med? Fiberhusk kanskje?

Desiree

02.09.2016 kl. 23:37
Hilja: mel og vann :)

Therese

29.11.2016 kl. 19:13
Mener du sånn vanlig firkantet pakke med kremost? Og 2 sånne bokser til dobbelt oppskrift?

Bare synes det hørtes så mye ut, eller kanskje det finnes mindre bokser?

Uansett, takk for supre oppskrifter 😁

Desiree

29.11.2016 kl. 19:16
Therese:
Det er de minste :) De fra tine med forskjellige smaker :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits