Mykt havrebrd med spr skorpe

  • 14.04.2016, 13:53



 

Jeg baker og jeg baker mye. En ting er at hjemmebakt brd s klart smaker utrolig mye bedre enn de du kjper p butikken, en annen ting er at du styrer unna en del tilsettningsstoffene du ikke trenger og kan tilsette alle mulige godsaker du heller trenger. Ntter, fr, revne grnnsaker, kefir, yoghurt, alt gr i minne brd!

I gr bakte jeg favorittbrdet-  havrebrd! Planen var spise noen skiver fr vi gikk tur for s lage middag nr vi kom hjem. Men slik gikk det ikke. Halve brdet gikk ned p hykant fr turen, og middag ble mere brd!

Detter brdet er helt perfekt! Det er fast og smuler ikke nr man skjrer i det. Samtidig som det er luftig og fint. Skorpen blir helt spr og brdet holder seg mykt og ferskt i mange dager. Hvis du klarer ikke spise det opp som oss da....







 

Til 2 brd trenger du:

9,5 dl lunkent vann

1 pakke gjr

4 ss honning

5 dl havremel

5 dl Fibramel

11 dl hvetemel + litt til til justering

5 dl lettkokte havregryn

8 ss rapsolje

1-2 ts salt

 

Slik gjr du:

Sett ovnen p 250 grader, over og undervarme.

Rr ut gjren i lunken vann. Tilsett honning, salt og olje.

Bland s alt det trre sammen fr du misker det vte og det trre. Elt deigen i minst 10 minutter. Settes s til heving i ca 1 time.

Del deigen i to like store deler og fordel deigen i to brdformer. Pensle med litt vann og str over ekstra gryn til pynt.

Sett s ovnen ned til 200 grader og sett inn brdene p nederste rille.

Stekes i 40 minutter til de er gyldne og har en hul lyd nr du banker p bunnen.

 

Dagens oppfordring! Bak et brd og kom deg ut!





Smil

 

Desiree

 

 

Notater:

#brd #havrebrd #oppskrift #hjemmelaget

 

 

23 Kommentarer

Annthi

14.04.2016 kl. 14:08
S veldig godt ut! Har det noe si om jeg slyfer honningen? Og hva kan jeg eventuelt bruke i stedet?😊

Desiree

14.04.2016 kl. 15:08
Annthi: Sukker eller annen stning :)

Tonje

14.04.2016 kl. 14:44
Hei kan brdet bakes med speltmel?

Desiree

14.04.2016 kl. 15:07
Tonje: Ja :)

Anonym

14.04.2016 kl. 14:53
det s godt ut! har s lyst til prve. Hvor fr man kjpt fibramel? og kan man evt. erstatte det med noe? :)

Desiree

14.04.2016 kl. 15:07
Anonym: Fullkorns hvetemel :)

Geelmuyden

14.04.2016 kl. 15:42
Hei! Jeg vil helst benytte med av andre meltyper enn raffintert hvitt hvetemel. Vet du noe om hva slags typer mel som er bra bruke i stedenfor hvetemel nr det gjelder nringsinnhold? :)

Desiree

14.04.2016 kl. 16:14
Geelmuyden: Du kan bruke mer av Fibramelet eller grovt speltmel :)

Iselin

14.04.2016 kl. 17:26
Tusen takk for fantastiske oppskrifter:)

14.04.2016 kl. 18:27
Hei, bruker du fersk eller trr gjr? :)

Desiree

14.04.2016 kl. 19:34
Anonym: fersk :)

14.04.2016 kl. 19:28
Hvor store brdformer bruker du? Ikke ndvendig med etterheving?

Desiree

14.04.2016 kl. 19:33
Anonym: mine er litt bredere enn standar trenger ikke etterheve :)

Liv

14.04.2016 kl. 20:49
Disse skal bakes i helgen! Tusen takk for mange flotte oppskrifter!😄

Desiree

14.04.2016 kl. 21:02
Liv: Takk :)

Camilla

14.04.2016 kl. 22:44
Vet du nringsinnholdet per brd? Spesielt ute etter kalorier da jeg teller :-)

Desiree

15.04.2016 kl. 06:56
Camilla: som vanlig brd :)

Anita

15.04.2016 kl. 20:44
Hvordan oppbevarer man brdet over natten? :)

Desiree

15.04.2016 kl. 21:24
Anita: som vanlig brd :)

Vibeke Ytterli

16.04.2016 kl. 18:26
Hei,

Hva kan du bruke i stedenfor Fibramel? Jeg bor for tiden i Rio de Janeiro og fr ikke tak i det her! Er det en slags sammaltmel?

Desiree

16.04.2016 kl. 22:59
Vibeke Ytterli: Ja :) Fullkorn hvetemel :)

Line

17.04.2016 kl. 12:20
Hei! Kan man bruke soyaolje i stedet for rapsolje? Og gr det greit bruke trrgjr i stedet?

Desiree

17.04.2016 kl. 12:40
Line: Ja og dobbel dose trr :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits