4 triks mot cellulitter eller appelsinhud.

  • 08.05.2016, 07:13

Full frame shot of fresh oranges
Licensed from: moodboard / yayimages.com


 

Jeg forstår ikke hvordan du tør å vise deg i shorts! Skammer du deg ikke over å vise frem beina dine med så mange celluliter, særlig når du er personlig trener i tillegg!?

Kommentaren fikk min dyktige bloggkollega Hele Drage for noen uker siden. Helene har de siste årene gjort en fantastisk livsstilreise, og tatt av seg mange kilo underveis. Samtidig har hun utdannet seg til Personlig trener som er hennes yrke i dag. Jeg, i likhet med Helene (heldigvis), måtte le da kommentarene stormet inn etter en treningsøkt i shorts. For noen der ute ser vist nok en sammenheng mellom en PT´s dyktighet og antall cellulitter. Det er dog ikke tema i dette blogginnlegget.

Mange av dere kontakter meg nettopp på grunn av disse cellulittene, og lurer på hvordan man blir kvitt dem! Mange kontakter meg også fordi man har gått ned mange kilo, men fremdeles har dem! For en annen misoppfatning der ute er at cellulitter er noe man kun har hvis man har litt ekstra  å ta i!

Vel, jeg har dem jeg også.... Selv om jeg er PT, er normalvektig og faktisk har litt lavere enn normal fettprosent. Does not make me a bad person! ;)

 

Etter å ha gjennomgått puberteten får omtrent 80-90% av kvinner cellulitter i ulike grader. Og det er faktisk ikke sånn at man blir spart for dette bare fordi man har utdannet seg innen trening.  

Underhuden er det største fettlageret i kroppen, og den består av bindevev og fettvev. Det er her cellulittene oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir en ujevn overflate som vi kaller cellulitter eller appelsinhud. Tross mange misoppfatninger så kommer ikke dette av

- dårlig sirkulasjon

- sukker

- opphopning av giftstoffer i kroppen

- dårlig kosthold

- lite trening

- eller som også Helene fikk høre - at man er udugelig eller lat!

Det kommer av at bindevevet svekkes. Dette er for noen arvelig, men for de fleste av oss er det en naturlig del av det å blir eldre.

 

Hva kan man gjøre med det?

1. Trening og vektreduksjon

Om man har en overvekt vil helt klart trening og vektreduksjon hjelpe. Større muskler på rumpe og lår vil også bidra til at cellulittene blir mindre synlige.

 

2. Nok drikke

Når du er dehydrert trekkes det væske ut av huden og cellulittene blir mer synlige. Drikk nok vann og spis gjerne matvarer med høyt vanninnhold.

 

3. Vitamin C

Cellulitter er noe vi får fordi bindevevet i huden svekkes, typisk fordi vi blir eldre eller av arvelige årsaker. C-vitamin forhindre at kollagenet i huden brytes ned, og kan derfor bidra til å minske forekomsten. Egentlig vil jeg ikke dra frem et vitamin som spesielt viktig. Spis nok frukt om grønt!

 

4. Innse at dette er helt normalt.

Det er mange kroppslige skavanker som sier noe om din helse og kroppens tilstand. Disse kan være grunn til bekymring. Cellullitter er ikke en av dem. Unge gamle, tykke, tynne, godt trente, dårlig trente, sunne, usunne, vi har dem alle sammen. Cellulitter er ikke helsefarlig, de er normale!

Female squeezing cellulite skin on her buttock
Licensed from: CHASSENET JEAN-PAUL / yayimages.com
 

4 Kommentarer

Susanna

08.05.2016 kl. 08:25
God morgen fine deg! Håper du får en nydelig søndag! :D <3

Silje

09.05.2016 kl. 01:46
Takk for gode tips. Digger bloggen din. Jeg har oxo brukt Mary kay sin cellullit krem og den har fjernet 95% av alle mine cellullitter så med dine anbefalinger satser jeg på 💯%

Therese

29.06.2016 kl. 11:08
Hva slags krem er det?

Og virker den?? Har ikke trua på kremer lenger, men er den verdt et forsøk?

Ellers takk for en super blogg ;)

Desiree

29.06.2016 kl. 11:09
Therese: Har ingen å anbefale :) Som deg har jeg mest trua på det du gjør innenifra og ut ikke utenifra og inn :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits