17. mai snurre med kanel og marsipanfyll; two ways

  • 11.05.2016, 22:07



 

Herregud for en dag det har vrt! Jeg skal ikke legge skjul p at jeg har gtt rundt med nerver ut av den milde himmel i dag. Jeg var s nervs for live treningen p Facebook! Og s klart gikk det ikke knirkefritt! Det gjr det aldri med meg, uansett hvor nye jeg planlegger ting, tester og har backup lsninger s gr noe alltid galt, frste gangen. S gr det som smurt etter det. Tusen takk til alle som ble med! Jeg tror vi var 450 stykker! Det er helt vilt! Jeg gjr det absolutt igjen! Neste blir da onsdag 18. mai. Samme tidspunkt, 20:00. 

I dag har jeg da alts bakt kanelsnurrer med marsipanfyll eller marsipanremonce som det s fint heter. Om ikke du har prvd kanelsnurrer p dette viset fr, s kan jeg fortelle deg at du har gtt glipp av en opplevelse! Det er farlig godt!



 

Selve fyllet skal du f to oppskrifter p.Frst tar vi gjrbaksten!

 

Til ca. 10 snurrer trenger du:

 

5 dl lett melk

75 gram smeltet smr

150 gram sukrin gold

1 pakke gjr

1/3 ts kardemomme

700 gram hvetemel eller fullkornshvetemel + litt til justering og utbaking

 

 

Slik gjr du:

1. Varm opp melk, smr og sukrin gold til 37 grader.

2. Rr ut gjren og tilsett kardemomme og mel.

3. Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjr det for hnd.

 

Sett s deigen til heving p et lunt sted 45 - 60 minutter.

 

I mens lager du remonce:

 

Versjon 1

Hvis du vil ha sukkerfri trenger du sukkerfri marsipan. Du finner oppskrift p dette HER. Du trenger dobbel porsjon her.

50 gram smr 

1 + 0,5 ss kanel

Versjon 2

200 gram marsipan med sukker (gir ca. 10 gram tilsatt sukker per snurre )

50 gram smr

1 + 0,5 ss kanel

Slik gjr du:

Smel marsipan og smrr sammen.

Tilsett kanel

 

Kjevle deigen ut til et stort rektangel og bre remonce utover halve. Brett det andre halvdelen over. Kutt opp i 8-10 strimler. Tvinn og knyt.

Etterhver mens oven varmes opp til 200 grader. Ikke varmluft - over og undervarme.

Pensle med egg og stekes i 20 minutter.



Sammelignet med en tradisjonell remonce sparer du her 150 kalorier selv om du bruker marsipan med sukker. Det handler om balanse og mengder <3

 

Frister det prve en kanelknute med marsipan?

 

Smil

Desiree

 

 

Notater:

#bakst #oppskrift #kanelknute #marsipanremonce #remonce #sukkerfri

 

2 Kommentarer

Mona

12.05.2016 kl. 20:58
Kan man bruke kransekakedeig istedenfor marsipan?? 😊

Desiree

12.05.2016 kl. 21:05
Mona: Vet ikke, for jeg bruker marsipan som karnsekakedeig :) Hva er forskjellen?

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits