Grove rundstykker med yoghurt og en hemmelig ingrediens!

  • 09.06.2016, 20:26

Jeg har faktisk skt rundt p det vide internettet for finne Norske oppskrifter med denne hemmelige ingrediensen. Jeg finner det ikke!

Jeg har ogs skt rundt omkring for finne ut av hva denne hemmelige ingrediensen faktisk gjr. For i mitt andre hjemland, Danmark, er det ganske vanlig bruke det. Eneste konklusjon er smak og at det bidrar i gjringsprosessen.

Uansett s blir disse rundstykkene skikkelig gode! Saftige, masse luftbobler og god skorpe!

Du trenger:

25 gram fersk gjr

2 dl lunken farris (den hemmelige ingrediensen)

3 dl yoghurt naturelle (jeg bruker gresk)

1 ss honning

1 ts salt

2 dl lettkokte havregryn

4,5 - 5 dl fullkorn hvetemel

Slik gjr du:

1. Rr ut gjr og honning i farris.

2. Tilsett yoghurt og salt

3. Rr inn havregryn, s mel

OSB: denne deigen skal vre veldig ls.

La deigen heve i 1,5 time

Form 8-12 rustikke rundstykker

Settes til etterheving mens ovnen blir varm

Stekes p over og undervarme 220 grader i 15-20 minutter.

Tips:

Bruk 1,5 ts trrgjr i stede og la deigen langtidsheve p kjkkenbenken over natten. Da trenger den ikke etterheve👌

5 Kommentarer

Tina

09.06.2016 kl. 22:06
Gleder meg til prve disse! Blir deigen like klissete som den andre deigen (som jeg ikke husker hva heter) med yoghurt?

Tusen takk for alle oppskrifter 😊

Desiree

09.06.2016 kl. 22:21
Tina: denne skal vre klissete, men nr de er ferdig bakt er de ikke det :)

Madelen

09.06.2016 kl. 22:50
N lagde ikke vi en sunn bakst, men vi lagde soloboller med solobrus, og det ble skikkelig saftig - s jeg tror p at farris fungerte veldig bra!

Agnethe

16.09.2016 kl. 20:41
Kan man bruke mager kesam i disse rundstykkene?

Ha en fantastisk helg! Og takk for mye inspirasjon til en sunn livstil! :)

Desiree

17.09.2016 kl. 08:45
Agnethe: ja :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits