Sommer Pavlova

  • 13.06.2016, 13:10

Pavlova er den beste kaken jeg vet om! Den beste! Selv om jeg er et lite kakemonster blir jeg stort sett alltid fornyd av et kakestykke eller to, men nr Pavlova kommer p bordet kan jeg lett forsyne med bde tre og fire ganger! Lett! Og jeg elsker kaken i alle mulige smakskombinasjoner. 

Her i Norge spiser vi den stort sett til 17. mai med vaniljekrem og br, men denne kaken kan varieres i det uendelige! Denne gangen har jeg laget en litt mer sommerlig variant. Kremen er laget av flte, gresk yoghurt og pasjonsfrukt. Kaken er pyntet med mango, fersken, blbr, kjrlighetsfrukt, pasjonsfrukt og litt sitronmelisse. Skeptisk? Da kan jeg forsikre deg om at kakefatet ble tomt her i grden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Til en stor pavlova (ca 28 cm i diameter, 8-12 porsjoner) trenger du:

 

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss maizenna

(sukkerfritt alternativ kommer tilslutt i innlegget)

Til kremen:

  • 3 dl kremflte
  • 2 dl gresk yoghurt ( vil du ha en stere krem bruk gresk yoghurt med vaniljesmak)
  • 2-3 pasjonsfrukter
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjr du:

  1. Skill eggene. Pass p at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da fr du ikke pisket den stiv.
  2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en ls marengs.
  3. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du fr en glatt, skinnende og stiv marengs.
  4. For f en seig konsistens  pavlovaen tilsetter du litt hvitvinseddik og maizenna.
  5. Jeg pisket min i 15 minutter

Stekes p 120 grader varmluft, p midterste rille, i ca. 90 minutter. Da vil  pavlovaen vre crispy p utsiden og litt myk inni  Skru av ovnen og la den st i stekeovnen til den er helt avkjlt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

S over til kremen:

  1. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjtt og fr.
  2. Rr dette inn i yoghurten.
  3. Pisk flte og vaniljesukker til krem.
  4. Vend kremen inn i yoghurten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til pynt har jeg brukt 1 stor mango, 1/2 boks blbr, 2 pasjonsfrukter, 3 ferskener og en liten neve kjrlighetsfrukt.

 

Nr jeg lager pavlova lager jeg den ikke sukkerfri. Grunnen til det? Jeg synes ikke det smaker like godt. Det smaker ikke p noen som helst mte drlig, men det smaker annerledes. Og de f gangene jeg i ret jeg lager min favoritt kake s skal den smake som min favoritt kake.

Derimot sitter jeg n om dagene og jobber med noen sm marengskaker. Disse skal vre sukkerfri, og smaker skikkelig godt! Og bunnen til disse kan ogs brukes til en sukkerfri "pavlova", som ikke smaker helt som pavlova ;)

 

Du trenger:

  • 6 eggehviter
  • 250 gram sukrinmelis
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss maizenna

Tilberedes p samme mte som varianten med sukker.

 

Sommer Smil

Desiree

 

 

Notater:

#pavlova #sukkerfri #sommerpavlova #kake #festkake

 

4 Kommentarer

Znippen.no

13.06.2016 kl. 13:38
Dette s kjempegodt ut, Pavlova er jo s godt :D Hper du har en flott dag! Feel free til ta en titt innom bloggen min og flge den :)

Henriette Celin

13.06.2016 kl. 13:44
S flott den s ut! gy med nye vrier p en kake som det :-D

Susanne Anneli Hodal

13.06.2016 kl. 16:36
Det s helt fantastisk godt ut!!

Evelin

13.06.2016 kl. 17:32
nam det s nydelig godt ut :D nsker deg en fin dag :D

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits