LcHf pommes frittes med 3 forskjellige dipper. Perfekt til både middag og kos!

  • 14.06.2016, 12:35

Jeg e l s k e r pommes frittes!

Det er rett og slett min store svakhet når det kommer til mat man kanskje ikke burde spise så mye av. Heldigvis er ikke poteter usunt, men kombinerer du dem med masse olje, salt og fete sauser er det ikke akkurat sunt heller. Så når vi lager pommes frittes her i hus lager vi dem gjerne fettfattige, og med mine små triks blir de faktisk like gode og sprø som orginalen. Skal vi være ekstra sunne så lager vi ofte frittes av andre grønnsaker, som i dag. Eller oftest begge deler. Halve brettet potet og andre halve sellerirot eller søtpotet. Genial måte å lure inn litt ekstra grønnsaker på!

 



 

Til pommes frittes trenger du:

1 sellerirot knoll

1-2 ss maizena

1/2 eggehvite

Salt

Litt olje

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 250 grader varmluft.

2. Skrell knollen og del den i staver. Skyll dem under kaldt vann. Ha dem i en frysepose sammen med maizena og eggehvite. Rist posten godt til alle stavene er dekt. Spre dem utover et bakepapir og strø over salt.

3. Stek i 10 minutter, ved dem, dryss over litt olje og stek i 10 nye minutter.

 

Jeg lager disse ofte som kvelds snack, og da sammen med litt gode sauser. I dag får du tre av mine favoritter.

Lynrask guaccomole:

  • 1 moden avokado
  • 2 fed hvitløk
  • 1/2 chilli uten frø
  • Saften av 1/2 lime
  • 2 dl koriander
  • 1 dl kesam
  • Salt og pepper

Alt puttes i en blender og kjøres til en glatt masse

 

Fry sauce:

Dette er et amerikansk fenomen, men alle her i huset elsker den til både pommes frittes og burgere

  • 1 dl kesam
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss av laken til sylteagurk
  • litt frisk dill (kan sløyfes)
  • Salt og pepper

Honey mustard sauce:

  • 1/2 dl flytende honning
  • 1/2 dl kesam
  • 1/2 dl sterk sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Litt pepper

 

Jeg skal lage disse chipsene på Snapchat i dag. Følg gjerne med der. Navnet er Fitfocuse.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

5 Kommentarer

lisarorvik

14.06.2016 kl. 12:58
Dette så kjempengodt ut, takk for Oppskirften :)

Henriette Celin

14.06.2016 kl. 13:29
Dipp er så godt! disse hørtes kjempegode ut :-D

jernhelse

16.06.2016 kl. 07:27
Neper egner seg faktisk også utrolig godt til å lage "fries" med :-)

Desiree

16.06.2016 kl. 08:00
jernhelse: Da må jeg prøve det :)

Tone krüger

08.08.2016 kl. 14:24
Jeg har kjøpt en Di'Longhi Multifryer på Elkjøp. Med den kan jeg lage frittes som dette til en hel familie med et par spiseskjeer olje. Interessant flerbruksmaskin.

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits