Hvis jeg bare fikk gi deg to råd!

  • 18.08.2016, 20:20

Det siste året har det tikket inn noen innlegge her på bloggen om min manglende treningslyst. Motivasjonen til å trene har heldigvis hvert der, eller rettere sagt, jeg har kommet meg på trening fordi jeg vet at jeg har godt av det. Og sånn har det faktisk vært, i nesten et år nå. 


Jeg har gjort alt etter boka.

- Jeg har dratt på trening på tross av manglende lyst, fordi jeg vet at det føles godt etterpå og at trening burde være en  naturlig del av hverdagen, som tannpuss og rent undertøy.

- Jeg har fokusert på trening jeg synes er gøy. Ja, så var det kanskje ikke den mest opptimale økten i forhold til de resultatene jeg ønsker, men det er tusen ganger bedre enn å ikke trene.

Jeg brukt treningsvenner og belønningssytemer for det det er verdt!

Og vet du hva?

For noen måneder siden  innså jeg at nå har det løsnet! ENDELIG!

Men på tross av at jeg vet at jeg elsker å trene, på tross av all den kunnskapen jeg sitter inne med, på tross av alt - har det faktisk tatt 11 måneder å komme hit.

Og det er ikke uvanlig.

Denne uka går stratskuddet. Tilbake til hverdagen. Full skrue! Jeg vet det, for det skjer hvert år. Flere sitter inne med store ønsker om å begynne å trene, spise bedre og skape en annerledes hverdag for seg selv, og dette er en flott tid for nettopp dette.

Jeg heier på deg!


Jeg heier på deg, og jeg vet at du har alle muligheter til å lykkes. Derfor så skal jeg gi deg mine to beste råd på veien, og jeg vet at så lenge du fokuserer på disse to tingene så klarer du det!

 

1.

En sunn livsstil skal handle om å tilføre livet noe som gir deg positiv energi. Det skal ikke handle om alt du ikke skal spise eller alle de tingene du må gjøre for å komme i form. Sett deg ned og tenk over hva du føler vil være positivt for deg.

Vil det føles positivt å spise flere grønnsaker gjennom hele dagen, få bedre rutiner på måltidene, bevege deg mer i løpet av arbeidsdagen, trene to ganger i uka og gjøre noe aktivt med familien en av dagene i helgen?

Da er det der du skal begynne.

 

2.

Ikke gi opp.

Jeg ser alt for mange som kaster seg over treningen i januar, over påske og etter sommerferien, for så å gi opp etter bare noen uker.

Resultater tar tid. Noen ganger tar det litt mer tid enn du trodde. For meg tok del 11 måneder å finne tilbake til treningslysten min. Jeg kunne ha gitt opp, men da hadde jeg jo bare måtte begynne på nytt en annen gang, og bruke ennå lengre tid på å nå mål.

Ikke mist motivasjon på grunn av den tiden det tar å nå målet, tiden går jo uansett hva du gjør. Så hva vil du bruke tiden din på? Å jobbe mot målet ditt eller tusle tilbake til start og prøve igjen en annen gang?

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

4 Kommentarer

wendy de vries

18.08.2016 kl. 21:31
pfff, lettere sagt enn gjort. For av og til er det bare en dag eller to imellom at jeg har SKIKKELIG cravings etter feil type mat (les sjokolade) eller at lysten til å ikke trene er altopslukende...noen ganger må man bare akseptere at slike dager også finnes, uten at man dermed må tusle til start igjen. Jeg vil heller tillate meg selv ha en offday og så ta opp treningen igjen når offdayen er over....en la den ødelegge hele oplegget og tusle til start. For alle dager er ikke like, og ikke alle dager er motivasjonen like stort! Jeg prøver hver dag med god mot! og noen dager innimellom så sprekker jeg. Følger inleggene dine og maten din og nyter godt de fleste dager iallefall! Vekten går ikke ned, cm går ikke ned, men så går det heller ikke opp...og i en alder av 53 så får jeg bare akseptere at det ikke blir lettere :-)

Barbro

18.08.2016 kl. 21:53
Du er ett supergodt forbilde uansett hva noen skriver og mener. Super motivator men gode verdier 👏😊

Renate

18.08.2016 kl. 22:18
Hei

Hvordan er det med utbrenthet og treningsopplegget ditt? Går det greit å gjøre litt mindre enn oppskriften? Dager er jeg dårligere enn andre og dager jeg tar i for mye blir jeg dårlig av, så jeg har det å finne en balanse men sliter med det. Jeg må faste et døgn til uka pga en CT som skal tas. Ødelegger dette? Kan du anbefale en lett frokost som jeg skal innta før faste døgnet?

Takk for svar 🤗

Marlene Nilsen

18.08.2016 kl. 23:07
inspirerende innlegg, jeg gikk også på trening i mange måneder uten å ha LYST, men nå er det faktisk det eneste jeg har lyst til :D

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits