Saftige speltboller med eple og kanel; sukkefri

  • 12.09.2016, 15:52




I helgen tok jeg p meg supermamma drakten dro med meg Vilde og tre venninner ut til hytta p Lvya. Deilig se at barn kan vre barn uten internett, ipad og dyre leker. Sol, bading, boksen gr, en natt med mye skravling og tur til Rverhula fikk dominere programmet. Og de storkoste seg!




 

Boller hrer s klart med p hyttetur. Denne gangen med hsten epler! NAM! Jeg valgte halvere deigen, men det skulle jeg ikke gjort. Alle ble borte! Ingen til meg....

Til 20 boller trenger du:

100 g smr
ca. 9 dl lyst speltmel
0,5 dl sukrin gold
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjr
1 eple
Kanel
1 egg til pensling

 

Slik gjr du:

  1. Smuldre smret i 3/4 av melet. Bland i resten av det trre.
  2. Varm melken til 37 grader og rr ut gjren i den. Elt deigen godt sammen, minst 15 minutter for hnd.
  3. Sett deigen til heving i en time.
  4. Skrell og del eplene i biter.
  5. Str over kanel
  6. Elt disse godt inn i deigen nr den er ferdig hevet
  7. Form til boller og setter til etter heving i minst 20 minutter

Pensles med egg og stekes p over og undervarme, 220 grader i 10-12 minutter.

 



Tur er tur, og jeg personlig synes det hadde vrt plass til vanlig sukker i disse, men jeg hadde faktisk ikke! Vil du lage disse med sukker trenger du 1 dl sukker istede for 0,5 dl sukrin. Hper det smaker!

 

Flg meg gjerne p Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. nsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg flge Facebook siden min HER

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

 

7 Kommentarer

Henriette Celin

12.09.2016 kl. 16:16
Boller er s herlig ^^

Anita Soltvedt

12.09.2016 kl. 19:23
En fin oppskrift. Men I stedenfor smr bruker jeg olje og istedenfor vanlig kumelk bruker jeg enten soja, eller rismelk fungerer helt perfekt da jeg er allergisk for ku produkter 😟 Sikkert et greit tips for andre allergikere ogs 👍

sun

12.09.2016 kl. 20:12
Vet du kanskje ca antall kalorier per bolle?

Desiree

12.09.2016 kl. 20:35
sun: nei :)

Mammatilto

12.09.2016 kl. 20:13
Hei! Hvilket mel vil du anbefale for f disse glutenfrie? Generelt hva er et godt glutenfritt alternativ i gjrbakst ol.? Er s mye "drlig" glutenfrie alrernativ😉

Desiree

12.09.2016 kl. 20:35
Mammatilto: det er bare en mulighet det er glutenfri mel mix...

Sandra

13.09.2016 kl. 14:04
Hei:) ser kjempe godt ut:) er det lov ha med en slik til lunsj vr dag?:) har ofte rundstykker (laget med dine oppskrifter) med plegg til lunsj :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits