LcHf Twixsjokolade; fri for sukker, gluten, egg og melk

  • 27.09.2016, 13:28

Når du kikker inn i kjøleskapet og innser at du har alt du trenger for å lage verdens beste karamellsjokolade! Ja da gjør du det! 



 

Du trenger

Til bunn:

2 dl mandler blendet til mandelmel

40 gram smeltet smør

2 ss fibersirup gold 

1 krm salt

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og rør sammen alle ingrediensene
  2. Stekes på over og undervarme 175 grader i 15 minutter

Til Karamellfyll:

2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold

Slik gjør du:

  1. Ha alt over i en kjele.
  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.

BYTTELISTE:

Mandler kan byttes ut med samme mengde havregryn for de med nøtteallergi.

Fibersirup gold kan byttes ut med sukrin gold



Smeltet, mørk sjokolade til toppen.

 

Lyst til å se meg lage dette steg for steg?

Da kan du se det på dagens snapchar, navnet er Fitfocuse

 

Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin HER

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

48 Kommentarer

Charlotte

27.09.2016 kl. 13:44
Hei! Hvilket smør anbefaler du å bruke?

Desiree

27.09.2016 kl. 13:54
Charlotte: Vanlig smør går fint :)

Henriette Celin

27.09.2016 kl. 14:10
Ah, de så dødsgode ut <3

Tori

27.09.2016 kl. 14:11
8 min steketid som snapchat el 15 som i oppskriften her?!

Desiree

27.09.2016 kl. 14:32
Tori: det stemmer her, måtte steke min lengre på snap :)

Tori

27.09.2016 kl. 14:35
Takk! De ser sjukt gode ut...håper å ikke spise mer enn ..ca 2???😜

Gunnbjørg

27.09.2016 kl. 16:44
Har du noe forslag til om det går Ann å bytte ut mandelmel med noe nøttefritt?😁

Celine

27.09.2016 kl. 17:50
Hvor mange kcal er disse ca? Er det hverdagssnacks?

Linn

27.09.2016 kl. 19:09
kan man bruke soft flora spesial (melkefri) i stedet for smør?

Marlene Nilsen

27.09.2016 kl. 19:14
Det så godt ut :D

Odd Rune

27.09.2016 kl. 19:20
Oi!! Dette så godt ut! Skal testes ut :D

Veslemøy

27.09.2016 kl. 20:05
Kan man erstatte smøret både i bunnen og i karamellen med kokosfett :) ?

Stine

27.09.2016 kl. 20:10
Bruker du en brødform eller?

Bjørg

27.09.2016 kl. 20:36
Mmmm, må prøvast 😊 Hvilke størrelse bruker du på formen?

Karin Kvam

27.09.2016 kl. 20:51
Hvilken form har du det i ?

Marita

27.09.2016 kl. 21:05
Nam nam!! De så utrolig gode ut:)

Lages det i form eller langpanne?:)

Suzanne

27.09.2016 kl. 21:12
NAM! Går det an å bytte mandler ut med havregryn, og blir det samme mengde ellers da? :)

Ulf

27.09.2016 kl. 21:47
Karboinnhold?

Marita

27.09.2016 kl. 21:59
Kan man bruke noe annet enn mandelmel?

kristina

27.09.2016 kl. 22:06
De så gode ut! Hvordan sjokolade brukte du på toppen:)?

Gunnbjørg

27.09.2016 kl. 22:38
Går det ann å lage disse med noe annet enn mandelmel, mtp nøtteallergi ?😁

Julie

27.09.2016 kl. 23:22
Kan man bruke fibersirup clear i stedet for gold?

Annette

27.09.2016 kl. 23:30
Hvor kjøpes fibersirup gold og hvor stor form??Hva står : salt 1 krm for ?

Bente

27.09.2016 kl. 23:39
Hei! Hvor stor form bruker du?

Sandra

28.09.2016 kl. 00:07
Jeg har bare fiber sirup clear i skapet. Blir det veldig feil i forhold til gold? Vet ikke hva som er forskjellen annet en fargen jeg :p

Fay-Renée

28.09.2016 kl. 01:21
Så veldig gode ut! Er det mulig å bruke noe istedet for fibersirupen? Hvor mange kalorier ca. blir det i disse? :-)

28.09.2016 kl. 16:55
Søtet eller usøtet vikingmelk?

Desiree

28.09.2016 kl. 22:49
Anonym: usøt :)

Carina

28.09.2016 kl. 18:54
Ble såå glad når jeg fant denne, men ser ikke ut som den passer min diett :-/ jeg kan spise ting med maks 10 prosent/gram fett per 100 gram.. Skikkelig godtesyk etter 1 mnd på diett.

Renate B

29.09.2016 kl. 22:15
Hei Desiree :-)

Skal lage denne på lørdag som helgekos og rakk så vidt å se snapen når du lagde dette for et par dager siden. Jeg husker ikke om du sa 2dl mandler eller 2dl ferdig mandelmel..

Takk for en kjempebra blogg!

Hilsen Renate

Desiree

30.09.2016 kl. 06:02
Renate B: 2 dl mandler :)

Suzanne

30.09.2016 kl. 10:48
Kan man bruke noe annet enn mandler?

Desiree

30.09.2016 kl. 10:59
Suzanne: Er en bytteliste, og der står det havregryn :)

Rosa

30.09.2016 kl. 13:08
Hvis man tilfeldigvis har mandelmel i skapet, hvor mye skal man bruke av det da?

Desiree

30.09.2016 kl. 15:06
Rosa: 2 dl :)

Eva

30.09.2016 kl. 20:30
Lagde de i dag og de ble veldig gode på smak! Men; karamellen min ble ikke fast som det ser ut som din ble... Den er mer som krem-konsistens og mye lysere. Har det noe med at jeg brukte sukring gold istedet, eller at den ikke er kokt nok? Andre tips?

Desiree

01.10.2016 kl. 07:08
Eva: Da må du koke litt lengre :)

Bea

01.10.2016 kl. 13:10
Hei.

Har lyst å prøve disse i dag, men tror du det er mulig å bruke honning i stede for fibersirupen?

Eva

03.10.2016 kl. 10:45
Ok! Tips: Jeg har kuttet de opp i små "sticks" og lagt de i fryseren. Kjempegode kalde, også holder de lengre (på alle måter;-)

Camilla

08.10.2016 kl. 10:24
Disse prøvde jeg. De jogget lett inn i munnen:-*<3 tenkte å lage disse til min brors bursdag på mandag. Jeg fikk ikke den smeltet sjokoladen så fin som på bilde. Smurte den bare utover. Hva har du gjort med sjokoladen får å få den så glatt?:)

Desiree

08.10.2016 kl. 10:27
Camilla:
Helte den over og så vippet jeg på formen i stede for å smøre :)

Camilla

08.10.2016 kl. 12:44
Takk for svar:-* da blir det smooth sjokkis på barene denne gang:-D

Vilde

31.10.2016 kl. 11:38
Så kjempe godt ut! Vet du om det er mulig å bytte ut fibersirup/sukrin gold med honning?

Desiree

31.10.2016 kl. 12:14
Vilde: Ja :)

Astrid Kravik

08.11.2016 kl. 15:06
Hva slags sjokolade bruker du? Heller du den over til slutt?

Desiree

08.11.2016 kl. 15:09
Astrid Kravik: 80% fra Freia :) Bare å helle over :)

Madelene

17.11.2016 kl. 22:25
Hvor stor form skal man bruke?

Desiree

17.11.2016 kl. 22:51
Madelene: du trenger egentlig ikke form, men jeg har brukt brødform :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits