Saftig flerkornsbrd; mine beste tips til alltid perfekt brd

  • 07.10.2016, 07:00



 

Hjemmebakt brd er blir tusen ganger bedre enn det du kjper p butikken. Men jeg skal innrmme at jeg har prvet og feilet noen ganger fr jeg fikk til et saftig brd, med god skorpe! Et par triks gjr s og si alltid susen, og i dag skal jeg dele de med deg, sammen med min favoritoppskrift p grovt fullkornsbrd!

 





 

Triks nummer en er sklde kornene fr du tilsetter dem i deigen. Nr du heller varmt vann over frene og lar dem st i noen timer blir brdet ekstra saftig. Det er ikke noe ekstra jobb. Jeg pleier sette frene til sklding kvelden fr jeg skal bake eller fr jeg drar p jobb.

 

Triks nummer to en forvarme ovnen p 250 grader, for s sette den ned til 200 grader nr du setter brdene inn i ovnen. Bde tyggemotstand og fargen p skorpen blir perfekt vr gang!

 

Til 2 brd trenger du:

4 dl helkorn (blanding fra butikken)

2 dl gresskarkjrner

1 dl linfr

4 dl kokende vann

 

1 pakke gjr

1 ss honning eller sukker

3 dl lunken vann

3 ss rapsolje

1 ts salt

6 dl Fibra fullkorns hvetemel

3 dl havremel

3 dl speltmel eller mer Fibramel

 

Slik gjr du:

Bland frene og hell det varme vannet over. La blandingen st i minst 2 timer, men den kan godt st i flere timer.

 

Smuldre deig i en bolle og tilsett vann, honning og olje. Bland sammen alt det trre og tilslutt frblandingen. Elt deigen i minst 10 minutter. Dekk til bollen og sett deigen til heving. Minst 1 time - til dobbel strrelse.

Fordel deigen i to brdformer. Smr dem gjerne frst. La deigen etterheve i 30 nye minutter.

Snitt brdet p langs og stek dem som beskrevet i triks nummer to i 35 - 40 minutter. Jeg bruker varmluft og steker p nederste rille.

Triks nummer tre! Hvordan vet du at brdet er ferdig? Ta det ene ut av brdformen og dunk p bunnen. Har det en hul lyd er det ferdig!

 







Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte p mobilen med gratisappen Bloglovin HER

 

Flg meg gjerne p Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. nsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg flge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

9 Kommentarer

Anette

07.10.2016 kl. 09:29
Kan man bruke hele havregryn (lettkokt) i stedet for havremel?

Desiree

07.10.2016 kl. 10:46
Anette: da m du male det til mel :)

Viktoria sterberg

08.10.2016 kl. 15:22
Hei! Takk for en inspirerende blogg! Hva er egentlig helkorn?

Desiree

08.10.2016 kl. 16:33
Viktoria sterberg: hele korn :) takk :)

Elin

11.10.2016 kl. 09:09
Helkornblanding kjpt i butikk? Finner ikke denne...vi snakker her hele kornav diverse slag og ikke diverse fr som solsikkefr og snn. Finner bare hele hvetekorn...

Desiree

11.10.2016 kl. 10:22
Elin: Finner denne p coop :)

Kris

13.10.2016 kl. 00:20
Mener du 5-kornblandingen til nglemark? De 400g posene som Coop har. Og bruker du siktet eller grovmalt Speltmel?

Desiree

13.10.2016 kl. 07:20
Kris:
Ja :) Det kan du bestemme selv :)

Tone

10.11.2016 kl. 09:47
Hei!

Hva mener du med "smuldre deig i en bolle"? Hva bestr deigen av?

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits