Om hner kraftkoking og billig, sunn mat!

  • 13.10.2016, 18:20

Lrdag ettermiddag hang jeg over frysedisken p Meny og lurte p hva jeg kunne diske opp med til middag. Blikket mitt gled fordi en stor, frossen hne. Hns var noe av det beste jeg visste som liten, men i mitt hode var dette dyr mat. Hvorfor jeg trodde det aner jeg ikke. Kanskje fordi hnsefrikase var noe som hrte til sjeldenheten? Jeg skvatt derfor litt da jeg s at en hne p 3 kg kostet 55 kr. 55kr?! Det er jo like mye som en trr grillkylling?! Hna ble med hjem uten at jeg helt hadde tenkt over hva jeg kunne bruke den til.

Planen skred heldigvis fort frem. Hna skulle kokes, renses ogs skulle jeg koke kraft av skroget eller skjelletet da. Hres ut som en krevende prosess? Overhode ikke. Hna fikk s vidt plass i en gryte, og der l den og putret i sin egen kraft i 2 timer. Passet seg helt selv mens jeg s p gullrekka. I en reklamepause fikk jeg renset av alt kjttet, skroget ryk oppi gryta igjen, litt mer vann ogs kokte det i 2 timer til.

White chicken
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


 

Hva fikk jeg s for de 55 kronene mine?

2 liter med deilig, nringsrik kyllingkraft og masse kjtt som kan brukes til alt fra salater, suppe og frikase. Halvparten har allerede blitt til deilig stpotetsuppe! Kommer p bloggen i morgen.



Men frst hadde jeg tenkt vise dere hvordan man koker kraft p hne!

 

Slik gjr du:

  1. Tin hna 
  2. Dekk den med vann og la den st smkoke i 2 timer.
  3. Ta hna ut av gryta og rens den.
  4. Legg skroget og skinnet tilbake i gryta.
  5. Ha oppi 1-2 ss eplecider eddik. Dette kan slyfes, men det gjr at collagenet i skroget slipper taket. Og vi vil ha mest mulig collagen!
  6. Tilsett gjerne noen rotgrnnsaker om du vil.
  7. La det hele st smkoke i 2 nye timer.

Kraften kan fryses frem til du skal bruke den til alt fra supper til sauser eller gryteretter.

Hva tenker du om kraftkoking? Noe du vil prve?

Smil

Desiree

 

15 Kommentarer

Tonjemaa

13.10.2016 kl. 19:09
Absolutt noe jeg vil prve! :) hvordan er det med dette kjttet i forhold til vanlig kyllingfilet p nringsinnhold og smak? :)

Desiree

13.10.2016 kl. 19:33
Tonjemaa: nringsinnhold er veldig link, personlig liker jeg hne bedre enn kylling.

Kristine Larsen

13.10.2016 kl. 20:15
S utrolig bra tips!

Beate

14.10.2016 kl. 06:44
Hadde du ingen krydder i vannet nr du kokte hna?

Desiree

14.10.2016 kl. 07:24
Beate: Nei :) tilsetter det ved matlagningen :)

Marie

14.10.2016 kl. 07:24
Dette skal prves! Kjpte hne p butikken i forgrs etter ha sett snapen din og lest litt om kraftkoking litt rundt forbi, gleder meg masse til teste! :)

Desiree

14.10.2016 kl. 07:24
Marie: KULT!

Renate

15.10.2016 kl. 12:20
Hei, skal prve meg p dette i dag. Men grnnsakene du bruker i kokingen, bruker du dem til noe eller kastes dem? Jeg skal lage frikasse i morgen...

Desiree

15.10.2016 kl. 12:35
Renate: de er ikke brukanes etterp :)

Suzanne

17.10.2016 kl. 20:18
TAKK for supre tips!! Kraftkoking er noe jeg har gtt og tenkt p en stund n, s veldig kjekt at du som er s flink folkeliggjre matlaging n har hevet deg p trenden (om det kan kalles det..)😃 hns fremfor kylling er jeg ogs gira p prve, hres utrolig ut til den prisen! Veldig kjekt for en studentlommebok😉

Desiree

17.10.2016 kl. 20:21
Suzanne: Hehe :) Det var litt grenseoverskridende skal jeg si deg ;) Men nr noe er s enkelt, sunt og billig synes jeg det er viktig vise det :) Jeg har ftt helt dille :P

Svani

19.10.2016 kl. 22:21
N ligger Gullhns-skrog i gryten og putrer til kraft. Gud som jeg gleder meg til hnsefrikass til middag i morgen! Takk for at du delte det med oss ❤

Heidi

01.12.2016 kl. 12:04
For trekke ut s mye godsaker som mulig, trekker jeg krafta i 72 timer. Har kjpt meg wonderbag, s n trenger jeg ikke bite negler fordi ovnsplata str p sttt. Anbefales! Hvis du ikke har gjort det alt, anbefaler jeg lese om kraftkoking p kraftmamma-bloggen (http://www.kraftmamma.no./kraftkoking-abc/)

Trine Rasch-Willumsen

01.12.2016 kl. 15:50
Hvordan oppbevares kjttet etterp? Kjleskap? Frys? Hvis frste, hvor lenge er det brukanes? Kjempebra tips!!!

Desiree

01.12.2016 kl. 16:48
Trine Rasch: Jeg pleier fryse ned halvparten av kjttet. resten bruker jeg innenfor 3-4 dager :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits