100% fullkornsbrd - fri for mel, gluten, egg og laktose

  • 25.10.2016, 11:50

Dette brdet er utrolig enkelt lage, men det tar litt tid. Personlig lager jeg det i helgene. Setter deigen p morraen - glemmer den i noen timer, ogs steker jeg langpannebrdet p kvelden. Deilig, grovt og magevennlig brd til hele uka.



 

Til en langpanne trenger du:

450 gram lettkokt havregryn (evt glutenfritt)

50 gram gresskarfr

50 gram solsikke kjerner 

50 gram linfr og chiafr

1 ts salt

1 liter kokt vann

 

Slik gjr du:

  1. Start med en kjre alle frene en kjapp runde i en stavmikser. De skal bare grov hakkes - ikke kjres til mel.
  2. Bland alle ingrediensene
  3. Rr godt og la bollen st i romtemperatur i 2- 10 timer.
  4. Hell rren utover en langpanne. 
  5. Settes inn i en kald ovn p 180 grader - over og undervarme
  6. Stek i 60 minutter
  7. Del brdet opp i passe stykker med en pizzarulle - stek i 60 minutter til
  8. Dra brdet fra hverandre - snu bitene og stek i 15 minutter til

 

Skikkelig digg!

 

Tenker du at dette blir litt mye har jeg oppskriften p et tradisjonelt langpannebrd HER

 

Hvis du vil lagre dette innlegget direkte p mobilen din kan du bruke gratis appen bloglovin HER

 

Flg meg gjerne p Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. nsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg flge Facebook siden min HER

 

Smil

Desiree


 

18 Kommentarer

Victoria Larsen

25.10.2016 kl. 12:32
h, det s bare helt nydelig ut! :D

Julianne

25.10.2016 kl. 14:48
Heisann!

Dette brdet virker passe meg veldig godt, da jeg skal holde meg mest mulig unna all type mel. Men blir dette veldig trt/knekkebrd aktig, eller blir det luftig og saftig?

Desiree

25.10.2016 kl. 14:54
Julianne: Det er sfatig og mykt, men ikke luftig da det hverken er mel eller gjr i :)

Emma

25.10.2016 kl. 21:36
Hei! M man bruke fr, eller blir det likens viss man ikke bruker de?:) fr e litt dyrt for studenten! Men liker oppskrifter p brd med havregryn, da jeg er allergisk mot gluten, og havregryn er et billigere alternativ enn mel! Kom gjerne med flere!:)

Desiree

26.10.2016 kl. 09:59
Emma: Du m nesten bare prve :)

Ida

26.10.2016 kl. 09:40
Lite sprsml; hva menes med kokt vann? Skal man koke vann og avkjle, eller ha i kokende, varmt vann?

Desiree

26.10.2016 kl. 09:58
Ida: Kokende :)

Randi

26.10.2016 kl. 12:19
Hvordan oppbevarer du brdet?:)

Desiree

26.10.2016 kl. 12:42
Randi: I en brdpose :)

Helga marie

26.10.2016 kl. 22:33
Hvor mange skiver er det til ett mltid ?

Desiree

26.10.2016 kl. 22:35
Helga marie: Det kommer jo helt Ann p deg :)

Julianne

30.10.2016 kl. 11:39
Hei igjen! Jeg har nettopp prvd dette, men fler at jeg har gjort noe galt, da deigen ble forferdelig hard jobbe med. Er dette meningen, eller har jeg gjort noe galt et sted? Jeg mtte bruke hendene og trykke den rundt med litt makt i langpannen for f den s jevn som mulig.

Desiree

30.10.2016 kl. 12:45
Julianne:
Hres riktig ut, men ikke noe i veien for ta litt ekstra vann :) Er stor forskjell p havregryn :)

Emma

31.10.2016 kl. 17:32
Gr det ann bruke kesam eller lignende isteden for vann? :)

Jeanette Mari Wilsgaard

21.11.2016 kl. 08:33
Hei,

Er det 50g tilsammen av chia- og linfr?

Desiree

21.11.2016 kl. 09:42
Jeanette Mari Wilsgaard: Ja :)

Charlotte

24.11.2016 kl. 15:05
Hei😊 Dette s fristende ut. Bruker du bakepapir i langpanna? Elsker bloggen din😊

Desiree

24.11.2016 kl. 17:36
Charlotte: ja :) takker :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits