Lyse polarbrd med rug og havre - til matpakker og minipizza!

  • 02.11.2016, 10:15

Polarbrd har lenge sttt p to do listen min, men siden stort sett alle matbloggere har sin versjon av disse brdene mtte jeg forske litt fr jeg fant frem til en oppskrift som du ikke finner alle andre steder.

Resultatet er Vilde (8 r) godkjent som brd til matpakker, Daniel (30 r) godkjent som bunn til mini pizza og nringsinnholdet er noe jeg selv synes jeg kan anbefale andre som en del av et sunt og balansert kosthold. S, nr hele familien har godkjent oppskriften - da mangler jeg bare dele den med dere.





Supre ha i frysa til raske matpakker eller som pizzabunn!

 

 

Til ca 10 brd trenger du:

200 gram lettkokte havregryn

800 gram fint rugmel

1 pose trrgjr

2 ss honning

1 dl rapsolje

3 klyper salt

4,5 dl melk

2 dl vann

 

Slik gjr du:

  1. Bland mel, havregryn, trrgjr og salt og rr godt sammen.
  2. Varm opp melk og vann til det er lunkent. Rr honningen ut i den lunkene vsken.
  3. Miks det vte og det trre.
  4. Tilsett olje tilslutt og elte godt sammen, helst 10-15 minutter.
  5. Settes p lunt sted og la den heve til dobbel strrelse.
  6. Sett ovnen p 200-220 grader. Ha deigen over p en melet flate og del den i to. Kjevle ut en ca 1 cm tykk leiv og trykk ut polarbrd med former i passende strrelse. Jeg brukte en suppeskl til stikke ut mine.
  7. Stikk hull med en gaffel og la de etterheve under kjkkenhndkle i ca 20 minutter.
  8. Stekes i ovnen i ca 10 minutter til de ser ferdige ut.
  9. Avkjl p rist. 




Lyst til bruke dem som pizzabund?

Bland sammen 50/50 tomatpurre og sukkerfri ketchup.  Smr de ferdig stekte bunnene med dette og str over pizzakrydder.

Ha p ost, s nsker fyll. Stek til osten er smeltet. DIGG!

 

Flg meg gjerne p Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. nsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg flge Facebook siden min HER

 

Smil

Desiree

9 Kommentarer

Juliane

02.11.2016 kl. 13:14
Fungerer det fint bytte ut rapsolje med olivenolje i denne oppskriften? :-)

Desiree

02.11.2016 kl. 13:48
Juliane: ja :)

Victoria Larsen

02.11.2016 kl. 15:02
Ser veldig godt ut!

Mari

02.11.2016 kl. 15:21
Kan man bruke speltmel, havremel eller fullkornsmel?

Desiree

02.11.2016 kl. 16:22
Mari: ja :)

Trine Halvorsen

02.11.2016 kl. 15:58
Gr d an bytte ut gjr med bakepulver?

Isfall, hvor mye bakepulver? :)

Desiree

02.11.2016 kl. 16:22
Trine Halvorsen: vet ikke :)

Elena

07.11.2016 kl. 11:15
HELT fantastiske!

Fikk 27 stykker av denne oppskriften :-)

Vet du hvor mange kalorier som er for hvert brd?

Desiree

07.11.2016 kl. 11:43
Elena:
Nei :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt p ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits