Spis magen flat knekkebrød

  • 08.11.2016, 10:18

Fra før av finner du Spis magen flat Brød og boller på bloggen. Du finner dem HER og HER. Men i disse dager hvor dette med fordøyelse og magevennlig mat er så i vinden tenke jeg det var på tide å prøve meg på noen knekkebrød i samme sjanger.  

La oss først se på hvorfor disse knekkebrødene er gode for fordøyelsen og magevennlige!

Knekkebrødene er både gluten og melkefrie og består av masse deilige nøtter og frø. Nøtter og frø bidrar både med fiber til tarmen, et stabilt blodsukker, god metthetsfølelse og sunne fettsyrer som kroppen trenger til så mangt- blant annet fettforbrenning. Men helt uproblematisk er det ikke for alle å spise mye frø, nøtter og korn for den saks skyll.

Nøtter og frø inneholder fytinsyre som binner til seg mineraler fra annen mat du spiser, tar det med seg ut av kroppen og ned i do. Ikke bare stjeler det viktig næring fra annen mat, det gjør også maten vanskeligere å fordøye og de viktige vitaminene og mineralene inne i frøet blir mindre tilgjengelig for kroppen. Heldigvis finnes det løsninger.

En løsning er å legge nøtter og frø til bløt i vann med litt salt og eplecider eddik. Minst 8 timer, men gjerne lengre. Gjør du det før du legger deg kan du enten bake knekkebrød om morningen eller når du kommer hjem fra jobb. Easy peasy!



 

Til to brett trenger du:

1,5 dl  linfrø

1,5 dl solsikkefrø

3 dl gresskarfrø

3 dl  hakkede nøtter

5 dl vann

1 ss eplecider eddik

2 hele egg 

1 ts salt

2 ss gurkemeie (kan sløyfes

Slik gjør du dagen før:

Bland sammen nøtter og frø. Hell over lunkent vann, eplecider eddik og salt. La det stå på benken i minst 8 timer

 

Når du skal bake ut:

  1. Hell av overflødig vann
  2. Tilsett egg og gurkemeie
  3. Mos med blender eller stavmikser til en grov masse
  4. Bre røren utover 2 stekebrett
  5. Stekes på over og under varme 170 grader i 25 minutter. NB: Ta knekkebrødene ut etter 10 min og del dem opp - stek så videre.
  6. Sett ovnen ned på 100 grader og stek videre til knekkebrødene er sprø.

Hvorfor gurkemeie?

Gurkemeie har flere gode egenskaper som for eksempel:

  • Betennelsesdempende
  • Stabiliserer blodsukkeret 
  • Booster immunforsvaret
  • Motvirker hjertekarsykdommer
  • Bra for blodomløpet

Du kan godt droppe det i oppskriften, men vil anbefale deg å prøve.

 

Husk at du kan lagre oppskriftene direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin HER

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

33 Kommentarer

RiRRi

08.11.2016 kl. 11:07
Hei! Så du lagde disse på snapchatstory i dag og tenkte jeg skulle prøve meg på disse i kveld. Men jeg lurte på en ting... gjør det noe om jeg bruker vanlig hvit/blank eddik? Jeg rekker nemlig ikke innom butikken i dag - og ser t det ikke skal være så mye i?

Desiree

08.11.2016 kl. 11:14
RiRRi: Jeg bruker eplecider eddik :) Den er gylden som eplejuice :)

Nina

08.11.2016 kl. 11:08
Hei! :-) Disse må jeg prøve å lage i dag, men hvilke nøtter er det man skal bruke? :-)

Desiree

08.11.2016 kl. 11:13
Nina: Bare å bruke det du har :) Jeg bruker stort sett mandler :)

RiRRi

08.11.2016 kl. 11:56
Ja, jeg ser du bruker dette, men vil det utgjøre noen stor forskjell om jeg bruker hvit eddik tror du?

Desiree

08.11.2016 kl. 12:56
RiRRi: jeg vet ikke :)

Hege

08.11.2016 kl. 12:13
Kan jeg bruke surdeigsstarter og vann i stede for eplesideredikk?

Desiree

08.11.2016 kl. 12:56
Hege: ja :)

Victoria

08.11.2016 kl. 12:38
Disse ser kjempegode ut, de må jeg teste ut når jeg kommer hjem :)

Et lite tips: svart pepper bidrar til å øke opptaket av de gode stoffene i gurkemeie betraktelig :D

Ha en fin dag!

Victoria

08.11.2016 kl. 12:57
Ser veldig gode ut!

Silje Therese

08.11.2016 kl. 16:10
Hei☺️ Er det greit å spise dette knekkebrødet når man går på lavkarbo?☺️ Hilsen Silje:)

Desiree

08.11.2016 kl. 16:54
Silje Therese: Ja :)

Merete

08.11.2016 kl. 20:17
Disse tester jeg i kveld:) Hvordan oppbevarer du de?

Desiree

08.11.2016 kl. 22:04
Merete: tett boks :)

Tuppa

08.11.2016 kl. 20:53
Hvordan oppbevarer du knekkebrødene så de holder seg sprøtt?

Desiree

08.11.2016 kl. 21:59
Tuppa: i en tett boks :)

Anita

08.11.2016 kl. 21:12
Hvordan er holdbarheten på disse siden det er egg i de?

Desiree

08.11.2016 kl. 21:58
Anita: som vanlige knekkebrød:)

julie

09.11.2016 kl. 04:34
hva er det eddik egentlig gjør? Trodde det holdt med å bare bløtlegge frø/korn? :) Men jeg prøver det! bare lurer på hva det egentlig gjør! :)

Desiree

09.11.2016 kl. 06:22
julie:
Gjør det samme, men forsterker effekten :)

Signe

09.11.2016 kl. 09:11
Hei! Bare lurer om du bruker over og under varme hele steketiden? Eller bruker du varmluft på slutten..? Tommel opp for gode og enkle oppskrifter:)

Desiree

09.11.2016 kl. 09:57
Signe: over og under :)

Tanita

09.11.2016 kl. 20:50
Det bakepapirtrikset blr du jo skrive i oppgaven for de som ikke følger deg på snapchat! Det er jo det mest geniale noensinne! 😃 btw: begge bretta i ovnen samtidig?

Desiree

09.11.2016 kl. 21:09
Tanita: hei :) god ide :) nei ett og ett :)

09.11.2016 kl. 21:31
Lurer på hvor mye kcal blir der i 100g ferdig stekt?

Desiree

10.11.2016 kl. 06:43
Anonym: Vet ikke :)

Maria

10.11.2016 kl. 20:28
Hei! Har du noe ca tid på hvor lenge de står på 100grader? Snakker vi timesvis eller én time/under en time?

Desiree

11.11.2016 kl. 08:22
Maria: Mine pleier å stå mellom 20 og 40 minutter :)

Inger lise

04.12.2016 kl. 09:05
Disse ble så crispy og gode:-) Godt med gurkemeie var det👍 kommer til å lage flere ganger!

Linn

04.12.2016 kl. 10:04
Hei! Det er første gang jeg har hørt noe om at nøtter tar næring fra annen mat. Jeg spiser nøtter til nesten alle måltidene mine; i salat, wok, havregrøt. I tillegg spiser jeg det som mellommåltid. Bør jeg redusere mengden, evt ikke spise det kombinert med en annen mat?

Desiree

04.12.2016 kl. 10:24
Linn: Synes ikke du skal gjøre det så komplisert :)

Linn

12.12.2016 kl. 22:57
Hei, Desiree! Jeg prøvde å lage disse i dag, men de ble ikke sprø i det hele tatt, haha. Frøene ble stående så lenge at det ikke var noe overflødig vann da jeg skulle lage de, kan det ha noe med det å gjøre? Ellerså tåler jeg ikke eddik, så det hadde jeg ikke oppi, har det noe å si på resultatet?

Hilsen Linn :)

Desiree

13.12.2016 kl. 07:41
Linn: Nei, men du kan ha lagd dem litt tykke. Blir de ikke stprø så er det bare å sette dem i ovnen igjen :) Det kan du gjøre i dag :) Betyr ingenting :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits