Triksene som gjør brødmaten et sunt og komplett måltid

  • 09.11.2016, 17:00

For noen år siden gjorde lavkarbo sitt inntog i Norge, og brød ble over natten "ut". Det er mange gode grunner til at brød ikke trenger å være hovedingrediensen til både frokost, lunsj og kvelds. Men det er helt klart plass til ett godt brød i ett balansert kosthold! Vi ser på noen enkle triks som gjør brødmaten til et sunt og komplett måltid!

sandwiches
Licensed from: klenova / yayimages.com


 

Velg surdeigsbrød.

Dette med fordøyelsen og mat som er godt for fordøyelsen er trendy som aldri før. Til og med på Narvesen får du nå kjøpt ferdigsmurte surdeigsbaguetter. Men hvorfor er surdeig så mye bedre enn vanlig brød?

Korn, nøtter og frø  inneholder en del antibeitstoffer eller forsvarskjemikalier, som blant annet fytinsyre. Fytinsyren kan redusere kroppens evne til å ta opp viktige mineraler som jern, sink og kalsium. Samtidig som det hemmer kroppens evne til å fordøye proteiner og karbohydrater.  

Surdeigsbrød gjør derfor at:

- Kroppen tar opp mer næring fra maten enn vanlig mat

- Mer skånsomt for fordøyelsen

- Har en lavere GI enn vanlig brød

- Metter lengre

 

Bak selv.

På denne måten kan du fylle brødet med masse sunne saker som syrlige merierprodukter, hele korn, nøtter, frø, frukt og grønt. Men hva med Fytinsyen? Om ikke du har muligheten til å bake surdeigsbrød kan du bløtlegge kornene du skal bruke i brødet over natten. Som jeg har gjort i DENNE oppskriften. TIPS: tilsett gjerne 1 ss eplecider edikk i oppskriften. 

 

 

Nok pålegg!

For at et måltid skal være komplett trenger det proteiner, og gjerne mer enn vi tradisjonelt bruker her i Norge. Gjør som Danskene! Tynne skiver brød med masse pålegg. Jeg synes passe porsjon pålegg til en brødskive kan være:

  • 1 helt egg
  • 4 skiver skinke
  • 1 liten boks makrell
  • 3 ss leverpostei
  • 2 fiskekaker
  • 1 karbonade

 

Du trenger fett.

Alle hovedmåltider trenger litt fett, men det finnes flere gode fettkilder enn bare smør! Hva med å smøre brødskiven med most avokado? Kaviar er også en fin fettkilde for deg som spiser lite fisk.

 

Tilbehør!

Sist, men absolutt ikke minst! Ikke glem frukt og grønt! Og da mener jeg ikke to agurkskiver på den svette salamien. Vær raus med grønne saker og frukt både på brødskiva og ved siden av!

 

Det er en verden av gode smaker der ute!

Vegetable in the market
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

 

Husk at du kan lagre innleggene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin HER

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

4 Kommentarer

Victoria Larsen

09.11.2016 kl. 18:31
Sååå godt!

Nina

10.11.2016 kl. 05:22
Fine tips - bruker mye pålegg på knekkebrød, ikke så glad i brød. Passer på å ha på fett, og proteiner, gjerne egg og kaviar, eller avokado, ost og skinke. Sammen med litt grønnsaker blir dette fin frokost.

Bendik Gausetvik

10.11.2016 kl. 14:45
Godt skrevet Desiree! Viktig at du setter fokus mot et balansert og riktig kosthold, og enkle hverdagstips som kan være helsefremmende. Det gjør du på en god måte ellers også, ikke bare i dette innlegget!

Fortsett som du gjør, vi trenger det! :)

Desiree

10.11.2016 kl. 15:56
Bendik Gausetvik:
<3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits