Slik behandler jeg nett-troll!

  • 15.11.2016, 07:48

- Er du så feig at du sletter kommentaren min?!

Spørsmålet ble stilt meg av en leser som tydeligvis mente at det var  hennes rett å ikke bare mene at jeg var dum, men hennes rett å fortelle meg det og hennes rett å forvente at jeg skulle dele hennes meninger om med med alle dere.

For et halvt års tid siden bestemte jeg meg for å sette godkjenning på kommentarfeltet mitt. Rett og slett fordi det for meg er god måte å være sikker på at jeg får lest alle kommentarene som kommer inn på bloggen. Haters og nett-troll er noe jeg har vært ganske så skånet for, men det er klart når man velger å sette godkjenning på alle kommentarer dukker det opp et spørsmål.

For hva gjør man når det kommer et nett-troll på besøk eller noen lirer av seg useriøst svada? Godkjenner man det? Eller sletter man det?

Hva ville du gjort om noen kom inn på din arbeidsplass og slag dritt til deg? Ville du kalt sammen kollegaer, venner, familie, alle du kjenner, pluss et par tusen andre og la denne personen fortelle alle disse menneskene hva den synes om deg?

Min løsning er enkel. Legger du igjen eposten din så godkjenner jeg kommentaren din! Tørr du å stå for det du sier skal jeg poste det!

Hva tenker du?

Feigt? 

 

26 Kommentarer

Rita

15.11.2016 kl. 08:03
Dette er din blogg. Du bestemmer hva som skal vises for gud og hvermann. Du trenger ikke la hele verden se hva en person skulle ha av negative tilbakemeldinger om deg og din blogg. Skal negative tilbakemeldinger stå å lyse fra siden din? Nei, la de gjerne komme med sine meldinger men det er du som bestemmer hva som skal publiseres.

Line

15.11.2016 kl. 08:05
Det synes jeg er fair!! Synes det er på tide at vi alle stopper og tenker litt en gang eller ti før vi poster allslags på andre sin vegg. Mange setter seg opp på sin høye hest og galopperer avgårde på tastaturet for å dømme andre så fort de får en sjans....rett og slett mangel på god folkeskikk!!! Flott at du setter grenser,det trenger du hverken beklage eller unnskylde deg for. De som klager kan få ut gørra si på andre måter synes nå jeg!!!👌🏻

Lisbeth

15.11.2016 kl. 08:13
Motsatt av feigt, kjære Desiree. Det er modig og samtidig fornuftig. :-)

Og som regel handler det ikke om deg, men om den selv.

Du er modig som jobber offentlig på nett!

Kreativ løsning å legge igjen e-mail ;-)

Anita Moland

15.11.2016 kl. 08:21
Du lager en flott blogg, og jeg syns det er fantastisk gjort av deg å dele både tanker og konkrete verktøy for livsstilsendringer. Du bruker mye tid på dette antar jeg, og du velger å prioritere det. Du gir, og vi får. Om vi tar i mot er vårt valg.

Jeg og alle andre velger om vi vil lese bloggen din, følge tipsene eller bare ønske å lese. Vi har ingenting med å komme med negative kommentarer, hverken om deg som person eller om det du legger ut. Og det gjelder uavhengig om e-postadresse deles eller ikke. Det eneste unntaket er om det stilles spørsmål om noe du har publisert. Det skal uansett stilles på en høflig og sakelig måte, ellers har du ingen plikt til å publisere det. Og plikt har du ikke uansett, det er kun om du syns det er OK!

Stå på videre, du gjør en fantastisk jobb med bloggen din! Kjente jeg ble skikkelig lei meg når du lurte på å gjøre noe annet....

15.11.2016 kl. 08:33
Klarer en å ytre negative kommentarer om andre, så bør en også tørre stå for det. En bør kunne stille spørsmål med de kommentarene og forvente fornuftige, saklige svar.

Carina

15.11.2016 kl. 08:54
Jeg synes det er helt fair!! Jeg har kanskje litt for sterke meninger om nettroll og synes det er på tide at de blir feid unna. Visst har vi ytringsfrihet, takke meg til, men dette har ingen sammenheng med ytringsfriheten å gjøre. Voksne mennesker som bare sprer eder og galle, ikke som er opptatt av å dele sin mening og si de er uenige, kun slenge med leppa for å være ekle.. det har jeg ingenting til overs for! Har du noe å si, signer det! Tør du ikke stå for det, fortjener du ikke at kommentaren kommer til syne!

Må bare legge til at jeg er virkelig ingen bloggleser, men DIN blogg, ELSKER jeg!! Du inspirerer og gjør lesningen så lett!! Håper du fortsetter den gode jobben du gjør!

Victoria Larsen

15.11.2016 kl. 08:58
Det er så absolutt ikke feigt en plass! Har det slik selv at jeg kan godkjenne eller ikke av de kommentarene som kommer på bloggen. Ha en fin dag :)

mor til tre

15.11.2016 kl. 09:15
Rett og rimelig at man skal stå for det man sier.

Kan ikke I min villeste fantasi forstå hvorfor noen skulle kalle deg dum da?!?!

Du er jo et mer en oppegående menneske som bare deler det du brenner for og kanskje mest imponerende er det at du har så stor forståelse for at mennesker er forskjellige og trenger forskjellige ting. Ikke alle som har forståelse for det.

Fortsett med det du gjør :D

Turid

15.11.2016 kl. 09:20
Så bra ! Selv før du skrev det, tenkte jeg det samme som deg; stå frem med fullt navn så kan du poste. Kan du ikke stå ved det du sier, så kan du holde munn !

Stå på, Desire, du gjør en super jobb !

Renate

15.11.2016 kl. 09:20
Slett i vei 👍🏻👍🏻

Monica

15.11.2016 kl. 09:37
Helt riktig og absolutt ikke feigt:) Du har en super blogg, stå på:) Hilsen fast leser:)

Line

15.11.2016 kl. 09:50
Jeg synes det er helt riktig det du gjør. Det er altfor lettvint å slenge dritt til noen i dag via nettet. De fleste som slenger slik dritt hadde aldri villet sagt det de har skrevet face to face...så da er det de som er feige. Fortsett slik du har gjort 😊 Du er så flink.

Bente

15.11.2016 kl. 10:08
Synes du gjør helt rett i din vurdering!

Trine Rasch-Willumsen

15.11.2016 kl. 10:22
Hei Desiree! Det er ikke ofte jeg kommenterer, men nå klarte jeg ikke la være. Synes det så absolutt ikke er feigt. En ting er konstruktiv kritikk, og den kan man gjerne igjen besvare med et saklig svar. Dermed har man fått en dialog, og andre har kanskje lært noe også.

Men å godkjenne direkte hets eller usaklig kritikk? Hvem gagner det å lese at denne personen ikke liker deg eller bloggen din? Hvordan kan man tro at man kan lire av seg kommentarer man ikke hadde turt si ansikt til ansikt, og fovente at mottaker bare skal godta det? Nei vet du hva! Er usikker på om jeg hadde godkjent usaklig kritikk selv om avsender hadde skrevet inn e-post adressen sin jeg. For hvis denne personen har såpass mye imot deg som person eller bloggen din, så er svaret såre enkelt: Slutt å lese bloggen. Slutt å følge på de sosiale mediene. Ferdig snakket.

Ellers synes jeg du gjør en aldeles nydelig jobb, og følger deg gladelig ;) Ha en strålende tirsdag!

Klem

Lisa-Kristina

15.11.2016 kl. 10:33
BRA! Flott at nettrollene møter litt motstand- og må stå for det dem sier :)

EventyrElin

15.11.2016 kl. 10:44
Jeg hadde åpent kommentarfelt lenge, men siden jeg er en del borte på tur med de fire samlebåndsbarna mie, og ofte i område uten dekning, kunne det gå dager før jeg fikk sett kommentarer som lå åpent ute. Jeg legger ut nesten alt som kommer inn. Også det negative, kritiske kommentarer og spørsmål som går på meg som person. Men jeg legger aldri ut kommentarer som er personangrep mot andre - jeg kan ikke være sikker på at de som anklages får det med seg og kan forsvare. Dessuten er det min blogg, og de som legger igjen kommentar hos meg skal føle seg trygge på at jeg ikke lar dem bli skyteskiver. Det er jeg som har valgt å blogge, og jeg er i stand til å forsvare meg.

Jeg har også fått kommentarer hvor jeg tenker at jeg vil skjerme den som legger igjen sporet sitt offentlig på nett. For jeg skriver mye ærlig, og da er det lett å føle at man vil svare ærlig tilbake. Om det skrives _for_ ærlig og åpent om egne barn f.eks (igjen, det er mine grenser jeg må lytte til) så velger jeg å ikke godkjenne. Eller om noen skriver noe som gjør at man setter seg selv i et sårbart lys. Det skjer sjelden, men det hender. Jeg tenker det er en hver innehaver av et nettsted som har ansvar for å moderere. Det bør være en del av det man har tenkt i gjennom og har et reflektert forhold til. Når det er sagt er det naturligvis uheldig om man modererer slik at det ser ut som om alle er enig med en selv, mens de saklige, uenige kommentarene uteblir. Det er å manipulere debatten. (Jeg skrev nettopp at jeg ammet toåringen min, og fikk bare positive kommentarer og støtte - nå begynte jeg å tenke at leserne kanskje tror jeg har holdt tilbake kommentarer, men jeg kan jo bare håpe de "kjenner" meg og har tillit til at jeg er ærlig.)

Stå på med bloggen din, jeg er stadig innom og leser, er så enig og syns du engasjerer :)

Bianca

15.11.2016 kl. 11:05
Jeg synes ikke det er feigt av deg. De som må absolutt komme negative kommentarer må også være såpass at de står for hva de sier. Å få muligheten til å godkjenne kommentarer som kommer inn er jo en fin måte å få sila ut net-troll og slikt. Og det er ikke bare her, men flere andre netsteder som gjennomfører godkjenninger før det legges ut til alle og enhver.

Synes du skal fortsette som du gjør nå for jeg er super imponert og beæret i å få ta del i din verden og kjempe inspirert i å utforske og eksperimentere i matverdenen 😊

You go girl 🤗👍💪

Anne Berge

15.11.2016 kl. 11:06
Jeg leser dine innlegg fordi jeg liker det du skriver. Liker man det ikke så kan man la vær å lese det. Det er også ganske enkelt - Så: Takk for at du sparer oss for nett-trollene som ikke klarer å la vær å si ugly ting :)

Vi har et familiemotto: Har du ikke noe hyggelig å si så la vær å si noe.

Helen

15.11.2016 kl. 11:48
Din side, din rett! Har ingenting til overs for nett-troll. Jeg heier på deg :D

Monica :)

15.11.2016 kl. 12:21
Er bare å slette negative kommentarer :) Det gjør jeg selv også :) Jeg synes at man burde stå for det man sier og mener, og da burde dem også være tøffe nok til å dele fullt navn! Den som er feig her er ikke deg! Det er nettrollene som er feige! :)

Ønsker deg en strålende fin dag <3

15.11.2016 kl. 12:29
Slett i vei . Enkelte er bare ute etter å få krangle og slenge dritt. Stå på. Du er veldig dyktig.

Julie

15.11.2016 kl. 13:54
Jeg tenker at du må gjøre det du selv kjenner på er riktig å poste. Men jeg tror jo mindre fokus nettrollene får, jo mindre gidder de å skrive til deg også. Jeg er sikker på at det er jo noe kjipt i livene til nettrollene siden de har behov for å være stygge med andre, har man det negativt er man gjerne også negativ. Har man det positivt, er man ofte også positiv. Med unntak, selvfølgelig. Men har man det kjip i livet, ønsker man kanskje å rakke ned på andre sånn at de også skal føle seg verre, spesielt de som ser ut til å leve tilnærmet slik de selv ønsker å leve. Også er det de som ikke helt har lært seg å uttrykke seg, hva de tenker, føler og mener om ting, uten å måtte gå til personangrep mot den de er uenig med. Og de er det nok litt vanskeligere for disse å forstå hvorfor du ikke svarer på kommentarene deres, fordi de ikke skjønner helt dette med konstruktiv kritikk vs. personangrep, at det er en vesentlig forskjell der hvorvidt det de skriver er saklig eller usaklig.

Syns du skal poste det du føler er riktig, post det som gir deg noe.

Camilla

15.11.2016 kl. 14:09
Det er så mange useriøse folk der ute som bare vil lage kvalme.

Når de til ikke ikke tør å være seg selv og heller gjemmer seg bak "anonym", så er det like greit å stenge ute. Det finnes ingenting positivt med haters!

Syntes du er helt topp, og skriver mange interessante innlegg. :D

Maya

16.11.2016 kl. 05:38
Det er ikke feigt i det hele tatt ;) Personlig ville jeg ha slettet alt negativt, selv om de sto fram med navn og/eller mailadresse. Dette er jo mennesker som overhodet ikke kjenner deg på det personlige plan, men som bare tror de gjør det ved bare ved å ha lest noen innlegg om kosthold og trening. Har de ikke noe godt å si kan de heller holde kjeft!

Camilla j

16.11.2016 kl. 07:18
De skulle lagt igjen navnet:p så får de stå for hvor råtten person de er. Elsker bloggen din<3

Elin

16.11.2016 kl. 12:10
Absolutt ikke noe med feighet å gjøre.

Keep up the good work:))

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits