Linfrø; en superfood eller giftig?

  • 30.11.2016, 13:40

Ja, linfrø inneholder cyanogene glykosider som frigjøres til blåsyre i magen, men det er ikke dermed sagt at linfrø er farlig. Som med så mye annet er det snakk om mengder og hvordan de tilberedes.

Jeg bruker mye linfrø hjemme. Linfrø er en aldri så liten superfood med et høyt innhold av omega3 og kostfiber. I likhet med chiafrø utskiller de en slags binnende gel når de får ligge i litt væske. Derfor er de flotte å bruke som bindemiddel i bakeværk uten mye mer, og de gjør den tradisjonelle brødbaksten saftigere.

I LOVE THEM! Men, det er et lite men!

Linseed background
Licensed from: homydesign / yayimages.com

For å være på den trygge siden sier anbefalingene at man ikke burde spise mer enn 2 ss ubehandlede linfrø om dagen. Det er viktig å merke seg at jeg skriver ubehandlede.

Varmebehandler du frøene på 100 grader i 20 minutter er de helt trygge å spise. Så større mengder linfrø i knekkebrød, hjemmelaget granola, brød og annen bakst er det ingen grunn til å frykte.

 

Smil

Desiree

2 Kommentarer

Kari

30.11.2016 kl. 23:45
Hei.

Vet du om det er anderledes når det gjelder små barn?

Min 3 åring ELSKER linfrø i yoghurt og frokostblanding.

Han spiser riktignok ikke 2ss om dagen, men det er ikke langt unna.

Bør jeg være forsiktig?

(det gjelder ubehandlede linfrø )

Desiree

01.12.2016 kl. 07:31
Kari:
Jeg finner faktisk ikke egne råd for barn :) Men vet at selv leger anbefaler linfrø ved forstoppelse hos barn. Du kan jo varmebehandle dem :) for å være helt sikker :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Desiree

Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder. Ta gjerne kontakt på ptdesireeandersen@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits